ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Η έκκληση του Πατριάρχη και ο εορτασμός του Πάσχα

Tεταμένη είναι η κατάσταση στα Ιεροσόλυμα τις τελευταίες ημέρες μετά και τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Πλατεία των Τεμενών η οποία βρίσκεται στην παλιά πόλη, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 150 Παλαιστίνιοι στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με την ισραηλινή αστυνομία την Παρασκευή 15 Απριλίου.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην μακρά λίστα των επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα με τις συχνές πλέον επιθέσεις ισραηλινών εξτρεμιστικών στοιχείων κατά των ορθοδόξων Χριστιανών, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εορτασμοί για το Πάσχα, με το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ να αναμένει στα Ιεροσόλυμα συνολικά 30.000 ξένους τουρίστες μόνο αυτή την εβδομάδα.

 

Και παρά τις προσπάθειες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να “ταρακουνήσει” την χριστιανική Κοινότητα σε παγκόσμιο αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο για την κατάχρηση εξουσίας από πλευράς των ισραηλινών αστυνομικών, η κατάσταση δε φαίνεται να ομαλοποιείται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Να σημειωθεί πως πριν λίγες ημέρες και το ΥΠΕΞ της Ελλάδος ζήτησε από την κυβέρνηση του Ισραήλ, να πράξει άμεσα τα δέοντα για να σταματήσουν οι επιθέσεις και ακραίες συμπεριφορές, που δημιουργούν τόσα προβλήματα σε όσους κατοικούν στην περιοχή.

 

Στα Ιεροσόλυμα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία και μάλιστα για το θέμα αυτό είχε πάρει θέση ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο οποίος μέσα από μια οργισμένη αντίδραση σημείωσε πως: “Αντί να ανατρέψει τις συνήθεις απαράδεκτες πρακτικές της το Πάσχα και το Σάββατο της Αγίας Φωτιάς, η αστυνομία ενημέρωσε πρόσφατα το Πατριαρχείο για πρόσθετα νέα μονομερή μέτρα που αυξάνουν τους περιορισμούς για το Σάββατο του Αγίου Πυρός, με αποτέλεσμα η αστυνομία να επιτρέψει μόνο χίλια άτομα. Πρέπει να σταματήσει να επιβάλλει περιορισμούς και βία που, δυστυχώς, έχουν γίνει μέρος των ιερών μας τελετών, ανέφερε συγκεκριμένα για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα”.

 

 

Αυτό που μένει να δούμε, είναι ποια θα είναι η αντίδραση της Ισραηλινής αστυνομίας και αν όντως θα σεβαστεί την επιθυμία του Πατριάρχη Θεόφιλου για τους αριθμητικούς περιορισμούς στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ετοιμάζει μεγάλη προδοσία έναντι της Ορθόδοξης πίστεως
Φανάρι – Αθήνα: Νέα εποχή στις σχέσεις παραμερίζοντας τις συγκρούσεις

Η  Κυριακή των Βαΐων στο Μητροπολιτικό ναό Αθηνών,

Close