Ιλίου Αθηναγόρας: Προβληματισμός για την ώρα των ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας

Στις προτάσεις που απέστειλε η Εκκλησία προς την Κυβέρνηση για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου…
μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Στις προτάσεις που απέστειλε η Εκκλησία προς την Κυβέρνηση για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
Ο κ. Αθηναγόρας, κληθείς να τοποθετηθεί σε ερώτηση “αν υπάρχει από την πλευρά της Εκκλησίας κάποιο πλάνο για το πώς θα διεξαχθεί φέτος η εορτή του Πάσχα και αν υπάρχει κάποια επικοινωνία μέχρι στιγμής με την Κυβέρνηση”, απάντησε ότι “εστάλη επιστολή στην Υπουργό Παιδείας με την οποία έχουμε απαριθμήσει μερικά πράγματα στα οποία μπορούμε να έρθουμε σε μια συνεννόηση”.

“Το ένα από αυτά είναι, εφόσον βοηθάει και ο καιρός, να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στις εκκλησίες με τις μάσκες τους”, είπε ο κ. Αθηναγόρας, διευκρινίζοντας πως “εμείς έχουμε προτείνει ανάλογα με τα τετραγωνικά του ναού να υπάρχει και ο αντίστοιχος αριθμός των ατόμων. Από εκεί και ύστερα πιστεύω να έχουμε κάποια απάντηση μέχρι και την Τρίτη που είναι η Σύνοδος”.

Ερωτηθείς να σχολιάσει κατά πόσο η Εκκλησία θα μπορέσει να ελέγξει την τήρηση των μέτρων στους ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο κ. Αθηναγόρας τόνισε πως “μέσα στην εκκλησία βεβαίως και θα μπορεί. Έξαλλου δεν έχουν προαύλιο όλες οι Εκκλησίες”, ενώ όσον αφορά το ζήτημα της περιφοράς του επιταφίου, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε πως “η πρόθεσή μας είναι να γίνει γύρω από την εκκλησία χωρίς να μετακινηθεί κανείς. Ούτε αυτοί που θα βρίσκονται μέσα στην εκκλησία, ούτε εκείνοι που θα βρίσκονται έξω από αυτή”.

Αναφορικά με τη διανομή του Αγίου Φωτός, o μητροπολίτης Ιλίου υπογράμμισε πως “αυτό δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη καθότι θα υπάρχει και μια δυσκολία με τις αεροπορικές πτήσεις για τη μεταφορά του”.

Ο κ. Αθηναγόρας εξέφρασε, τέλος, μια προσωπική του άποψη, λέγοντας πως “αν ισχύσει η απαγόρευση μέχρι τις εννέα η ώρα, τότε και οι ακολουθίες θα πρέπει να αλλάξουν ώρα και να γίνουν πιο νωρίς το απόγευμα, ώστε να έχουμε τελειώσει πριν από τις εννέα για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους”.

Οtthodoxia Info

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κρίσιμες ώρες! Πάμε για 2ο “βουβό” Πάσχα;

Kρίσιμη η εβδομάδα που διανύουμε

Close