Ι.Μονή Σινά: Επίθεση με ένα νεκρό

Υποψίες για το Ισλαμικό Κράτος

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου. Οι υποψίες στρέφονται σε φανατικούς ισλαμιστές από το Ι.Κ.
Έως τώρα, οι πληροφορίες είναι ασαφείς για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση, ενώ τα τελευταία λεπτά, υπάρχουν αναφορές και για δεύτερο νεκρό. Σύμφωνα με μία εκδοχή ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν στην είσοδο του μοναστηριού, που έχει γίνει κατ΄επανάληψη στόχος επιθέσεων και σκότωσαν τουλάχιστον έναν άνθρωπο, ενώ τραυμάτισαν τουλάχιστον άλλους τέσσερις.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, ένας άνδρας που φορούσε γιλέκο αυτοκτονίας πλησίασε τους αστυνομικούς στην είσοδο του μοναστηριού και πυροδότησε τα εκρηκτικά με απολογισμό τουλάχιστον έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες.
Η επίθεση χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική, ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι για μία ακόμη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο Χριστιανοί- μετά τις επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών, την Κυριακή των Βαϊων.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πότε κινδυνεύει με προδοσία η σωτηρία της ψυχής μας
Πότε κινδυνεύει με προδοσία η σωτηρία της ψυχής μας

Στηρίζοντας τις ελπίδες μας στον Κύριο και αναγνωρίζοντας την άπειρη φιλανθρωπία

Close