Ι.Μ. Κίτρους: Λειτουργίες σε ρουμάνικα και σλάβικα (ΦΩΤΟ)

Οι Ακολουθίες εψάλησαν στην ελληνική αλλά και στη σλαβική και τη ρουμάνικη γλώσσα

Εκατοντάδες τουρίστες, κυρίως Σέρβοι και Ρουμάνοι, που κάνουν διακοπές στην Παραλία Κατερίνης, παρακολούθησαν στη γλώσσα τους την Ακολουθία του Επιταφίου και την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής.

Οπως τονίζεται σε ανακοινωθέν της Μητροπόλεως, αυτή η πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας και την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας

Οι Ακολουθίες εψάλησαν στην ελληνική αλλά και στη σλαβική και τη ρουμάνικη γλώσσα μέσα σε ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κατάνυξης, στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τους Ορθόδοξους παραθεριστές από τις χώρες των Βαλκανίων, που επισκέφθηκαν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα τους παραθαλάσσιους οικισμούς του δήμου Κατερίνης.

Διαβάστε εδώ:  Κίτρους Γεώργιος: “Η Ανάσταση του Χριστού να μην να περιοριστεί στον εθιμικό χαρακτήρα” (ΦΩΤΟ)

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής τελέστηκε και στις τρεις γλώσσες, η Ακολουθία του Επιταφίου και η Περιφορά του στις κεντρικές οδούς της Παραλίας. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής με τη δέουσα λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη η Τελετή της Αναστάσεως.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κάντε την απόψυξη παιχνίδι

  Πόσες φορές προσπαθήσατε να κάνετε απόψυξη και ο πάγος από τα τοιχώματα της κατάψυξης δεν ξεκολλούσε παρά μόνο μετά...

Close