Ι.Μ. Κίτρους: Πράξη ανθρωπιάς από μαθητές-δημοσιογράφους του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης

Αντιπροσωπεία του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης που απαρτιζόταν από μαθητές που αποτελούν την συντακτική ομάδα της σχολικής εφημερίδας «Τα Μαθητικά ΝΕΑ», το διευθυντή του Σχολείου κ. Ευλάμπιο Βουλγαρίδη και την υπεύθυνη καθηγήτρια έκδοσης της εφημερίδας και επιμέλειας των κειμένων φιλόλογο κ. Ευαγγελία Κανάλη επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωσητης της Μητρόπολης, οι μαθητές, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς και στήριξης, αποφάσισαν να δώσουν μέρος από τα χρήματα που κέρδισαν για την πρώτη θέση της εφημερίδας τους σε πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών εντύπων στα Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος». Η κοινωνική αυτή δομή της Ιεράς Μητροπόλεως καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες εκατοντάδων απόρων και ανήμπορων να αυτοεξυπηρετηθούν κατοίκων της Κατερίνης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αφού ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές, την καθηγήτριά τους και το διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ενέργεια αυτή των παιδιών να στηρίξουν την κοινωνική προσφορά της τοπικής Εκκλησίας καταδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής τους, το υψηλού επιπέδου ήθος τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που από τώρα τα διακρίνει, ως αυριανούς πολίτες της κοινωνίας. Η πράξη τους αυτή αποδεικνύει ότι υπηρετούν τις ηθικές αξίες της αλληλεγγύης, της μεγαλοψυχίας, της έμπρακτης συμπαράστασης και της κοινωνικής προσφοράς που μας διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μ.Καλαβρύτων: ΄΄Η Ορθοδοξία προδώθηκε΄΄

Με τήν σημερινή μας ανάρτηση ολοκληρώνουμε την ενημέρωση των πιστών, δηλ. των Μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, τα οποία...

Close