Ι.Μ. Λαγδακά: Ροσοφορία Δόκιμης Μοναχού

Το απόγευμα της 12ης Μαΐου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, προχώρησε στην ρασοφορία δόκιμης μοναχού στην Γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδώρου του Γαβρά της περιοχής των Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά.

Αναλυτικά, όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Λαγκαδά: «Το εσπέρας της 12ης Μαΐου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη εις την Γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδώρου του Γαβρά της περιοχής των Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά, όπου και ετέλεσε την Ρασοφορία της Δοκίμου Μοναχής Κορνηλίας Νίκα (Πτυχιούχος Μαθηματικός), η οποία έλαβε το όνομα Αρσενία.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στην χαρμόσυνη ατμόσφαιρα της Πασχαλινής περιόδου, παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης π. Βαρνάβας Γιάγκου, αρκετοί Ιερείς, καθώς και αντιπροσωπείες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο μεγάλο κεφάλαιο της υπακοής, ενώ παράλληλα απεύθυνε πατρικούς λόγους και πνευματικές νουθεσίες στην νέα Μοναχή Αρσενία, τονίζοντας την αξία και την σημασία του μοναχισμού μέσα στην Εκκλησία και την κοινωνία».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Επίτιμος διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος

Την 16η Μαΐου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00 στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Close