Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης: Ολοκληρώθηκαν οι «Διάλογοι Γονέων» με την 6η συνάντηση

Το θέμα, και πάλι εξαιρετικά ενδιαφέρον: «Παιδιά στο Διαδίκτυο: Τα παιχνίδια ρόλων και οι κρυμμένοι κίνδυνοι».

 

Ολοκληρώθηκαν οι «Διάλογοι Γονέων» με την 6η συνάντηση!

Με την 6η συνάντηση, στην οποία καλεσμένη ήταν η εκπαιδευτικός – δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Ιωάννα Σκαρλάτου, ολοκληρώθηκε ο φετινός έκτος κύκλος των «Διαλόγων Γονέων», των τακτικών δηλαδή συναντήσεων προβληματισμού και ενημέρωσης για θέματα που απασχολούν τη συζυγία και την ανατροφή των παιδιών μας.

Το θέμα, και πάλι εξαιρετικά ενδιαφέρον: «Παιδιά στο Διαδίκτυο: Τα παιχνίδια ρόλων και οι κρυμμένοι κίνδυνοι». Το απόγευμα του Σαββάτου, 1ης Απριλίου 2017, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, η κυρία Σκαρλάτου ανέπτυξε το θέμα της στην «Καταφυγή», στην πόλη της Λευκάδας. Ο λόγος της, ρέων και μεστός, απόσταγμα εμπειρίας και σπουδής, ανέδειξε κρυμμένες και επικίνδυνες πτυχές της νεανικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο, αλλά και την ευθύνη των γονέων για την καλλιέργεια υπεύθυνης συμπεριφοράς στους νεαρούς χρήστες του internet.

Το μεσημέρι της Κυριακής, 2 Απριλίου στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Σύβρου πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία «αληθινή» συγγραφέα από κοντά και να αφηγηθούν το δικό τους παραμύθι.

Ένα «Πασχαλινό Παιχνίδι των Σταθμών» στο Νυδρί!

Το απόγευμα της Κυριακής, 2 Απριλίου 2017 στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί ένα πολύβουο παιδικό μελίσσι με δραστηριότητες, βασισμένες στα έθιμά μας και παιχνίδια, με τη φροντίδα των μεγαλύτερων παιδιών γνώρισε τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας και την παράδοση του λαού μας.

Έψαλαν το Λάζαρο και στόλισαν το καλάθι του, έφτιαξαν βάγια, συναρμολόγησαν παζλ με την ιστορία του δικαίου Ιωσήφ του Παγκάλου, ανακάλυψαν κρυμμένα πασχαλινά αυγά, έβαλαν στη σωστή σειρά τις εικόνες των Παθών, αναγνώρισαν αντικείμενα που συνδέονται με το Πάθος και την Ανάσταση, έφτιαξαν τις δικές του λαμπάδες και έψαλαν όλοι μαζί ύμνους των Αγίων Ημερών.

Ήταν μια ακόμη προσπάθεια του Κέντρου Νεότητας της τοπικής μας Εκκλησίας να περάσει στους νεότερους η σκυτάλη της Παράδοσης και η εμπειρία της Πίστης μας.

Αρχίζει μεθαύριο η 2η Πασχαλινή «Κατασκήνωση στην Πόλη»!

Από το ερχόμενο Σάββατο του Λαζάρου, 8 μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου 2017 πενήντα περίπου παιδιά Δημοτικού με τη βοήθεια τριάντα μεγαλύτερων παιδιών και φοιτητών, με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας π. Θεοφίλου, ετοιμάζονται να απολαύσουν την «Πασχαλινή Κατασκήνωση στην Πόλη».

 

Το θέμα, και πάλι εξαιρετικά ενδιαφέρον: «Παιδιά στο Διαδίκτυο: Τα παιχνίδια ρόλων και οι κρυμμένοι κίνδυνοι».
Το θέμα, και πάλι εξαιρετικά ενδιαφέρον: «Παιδιά στο Διαδίκτυο: Τα παιχνίδια ρόλων και οι κρυμμένοι κίνδυνοι».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για δύο ώρες καθημερινά, 12 -2 το μεσημέρι, θα συναντιούνται καθημερινά στην «Καταφυγή», για να «ταξιδέψουν» με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδι πολύ στους Αγίους Τόπους, εκεί που έζησε ως άνθρωπος, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Χριστός μας, γνωρίζοντας παράλληλα τη λειτουργική ζωή και τον λαογραφικό πλούτο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Την εβδομάδα της Διακαινησίμου ένα αναστάσιμο πανηγύρι σε κάποιο από τα κοντινά εξωκλήσια μας θα συμπληρώσει την όμορφη εμπειρία!

Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από το Κέντρο Νεότητας και να δηλώσουν ά μ ε σ α συμμετοχή (τηλ.: 2645022415, εσ.: 23 και 6974795265).

Λευκάδα, 6 Απριλίου 2017

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ευχή αναγινωσκόμενη εις πάσαν ασθενείαν, γοητείαν & μαγείαν του Αγίου Παρθενίου
Προσευχή για μαγεία, του Αγίου Παρθενίου

Τού Κυρίου δεηθώμεν Θεοφόρε Ιεράρχα του Χριστού, Άγιε Παρθένιε, ο της Λαμψάκου πανθαύμαστος ποιμήν και πάσης της Εκκλησίας λύχνος φαεινότατος

Close