Κάρολος, Μισούστιν την 25η Μαρτίου στην Αθηνα

Πως θα τελεστεί η Δοξολογία – Ποιοι θα παραβρεθούν
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και εβδομάδες ο σχεδιασμός των εορταστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής αλλά και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Παρά τον κορωνοϊό, η επέτειος των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία αναμένεται να εορταστεί με λαμπρότητα και με ηχηρές παρουσίες του παγκόσμιου γίγνεσθαι.

Έτσι λοιπόν η Αθήνα προετοιμάζεται για να υποδεχθεί εκπροσώπους από την Γαλλία, την Ρωσία, την Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα αναμένεται τις επόμενες ώρες να φτάσουν στην πρωτεύουσα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, καθώς τελικά ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ, δεν θα παρευρεθούν εξαιτίας της επιβολής lockdown στη Γαλλία, ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν με τη σύζυγό του, Βλαντλένα, ενώ η παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη θεωρείται δεδομένη

Από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ιστορικής στιγμής ξεχωρίζει η επίσκεψη των ηγετών στο νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης στις 24 Μαρτίου και η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ανήμερα της Επετείου.

Πως θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση
Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα ακολουθήσει δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών με την παρουσία λίγων μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας.
Μετά, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών. Έπειτα, θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες.
Η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί δυστυχώς δίχως την την παρουσία πολιτών, ενώ και οι επίσημοι ηγέτες θα τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις με την χρήση μάσκας. Για όλους εμάς που δεν θα είμαστε έκει θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μέσω τηλεοπτικής μετάδοσης την παρέλαση με παρουσιαστές τον Νίκο Αλιάγα και την αρχισμηνία της Πολεμικής Αεροπορίας, Σοφία Κορμά.

Αξίζει να σημειωθεί πως γύρω από το Σύνταγμα δεν θα πέφτει καρφίτσα καθώς η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό ενώ ακόμη αναμένονται και “αγκυροβολημένοι” ελεύθεροι σκοπευτές

Πως θα πραγματοποιηθεί η Δοξολογία
Στο πλαίσιο των επετειακών αυτών εορτασμών για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία θα πραγματοποιηθούν σημαιοστολισμός όλων των Ιερών Ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος και λατρευτικές εκδηλώσεις και Δοξολογίες σε όλους τους Μητροπολιτικούς Ναούς των Ιερών Μητροπόλεων.

Κατά τη Δοξολογία θα αναγνωσθεί η ειδική ευχή για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Πατρίδος μας, η οποία συνετάχθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς θα αναγνωσθεί η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη μεγάλη επέτειο.

Σε διαδικτυακή μορφή μέσω της ιστοσελίδας της Αποστολικής Διακονίας διατίθεται η ειδική Δοξολογία για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, όπως αναφέρεται σε σχετικό εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος προς τις Μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ανετέθη στον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ η συγγραφή ειδικής Δοξολογίας για τη διακοσιοστή Επέτειο της Εξεγέρσεως των Ελλήνων, στην οποία εμπεριέχονται μεταξύ άλλων Τροπάρια και σχετική Ευχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διά τού παρόντος, γνωρίζομεν υμίν ότι, εν όψει τού εορτασμού τής 25ης Μαρτίου, ανετέθη εις τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Εδέσσης, Πέλλης καί Αλμωπίας κ. Ιωήλ η συγγραφή ειδικής Δοξολογίας επί τή διακοσιοστή Επετείω τής εξεγέρσεως τών Ελλήνων διά τήν ελευθερίαν τής Πατρίδος ημών, εν ή εμπεριέχονται μεταξύ άλλων Τροπάρια καί σχετική Ευχή.

Η ως άνω Δοξολογία, τυπωθείσα εις καλαίσθητον τευχίδιον υπό τής Αποστολικής Διακονίας τής Εκκλησίας τής Ελλάδος, εστάλη υμίν μερίμνη τού Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού αυτής, εις τρία (3) αντίτυπα.

Κατόπιν τούτων, γνωρίζομεν υμίν ότι η ανωτέρω έκδοσις διατίθεται καί εις ψηφιακήν μορφήν εις τήν ιστοσελίδα τής Αποστολικής Διακονίας τής Εκκλησίας τής Ελλάδος, εις τό διαδικτυακόν Βιβλιοπωλείον κατηγορία ebooks: https://www.apostoliki-diakonia.com.gr/

p.f

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΕΟΔΥ: 3.586 κρούσματα κορονοϊού σήμερα και 59 θάνατοι

Στους 699 οι διασωληνωμένοι

Close