Κάτοικος Εύβοιας: ”Μας είπαν έχουμε εντολή να μη ρίξουμε νερό, η Β. Εύβοια θα καεί”!

”Με κλάρες στα χέρια σώσαμε τον τόπο μας”
”Ανοίγουν” στόματα για τις πυρκαγιές στην Εύβοια. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει και θα πρέπει άμεσα να επέμβει εισαγγελέας, καθώς όσα ανέφερε η κυρία Μ. Σταματούλα σε τηλεοπτικό σταθμό, προκαλούν οργή.

Μετά το 3:30 θα ακούσετε την καταγγελία της. Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

”Μας είπαν από την πυροσβεστική, έχουμε εντολή να μη ρίξουμε νερό, η Β. Εύβοια θα καεί”! Πρόκειται για μία ”βόμβα” και θα πρέπει άμεσα να υπάρχει παρέμβαση.

Επίσης ανέφερε ότι πίσω από τις φωτιές, βρίσκονται μεγάλες εταιρείες, οι οποίες θέλουν να εγκαταστήσουν στην περιοχή ανεμογεννήτριες!

Δείτε βίντεο

”Είχαν εντολές να αφήσουν τα σπίτια να καούν”

Η καταστροφή που έχει υποστεί η Εύβοια από τις φωτιές είναι τεράστια. Χιλιάδες στρέμματα δάσους παραδόθηκαν στις φλόγες και έγιναν αποκαΐδια. Οι κάτοικοι ένιωσαν να βρίσκονται στο έλεος του Θεού, αβοήθητοι αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας Λίμνης στην Εύβοια, Γιάννης Τριανταφύλλου.

”Οι νέοι άφησαν τα κινητά και έτρεξαν στη φωτιά. Κάποιοι άλλοι μας άφησαν στο έλεος του Θεού για να φυλάνε τα ανάκτορα του βασιλιά στο Τατόι. Ανύπαρκτος συντονισμός, λάθος εντολές.”

Το θετικό της κατάστασης είναι η αντίδραση της νεολαίας, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Λίμνης.

”Είναι αυτά τα παιδιά που άφησαν τα κινητά και με κλάρες στα χέρια μπήκαν μπροστά να σώσουν όχι μόνο τα σπίτια τους, αλλά και τον τόπο τους. Το ίδιο έγινε στη Μαλεσίνα, στο Θεολόγο και σε άλλες περιοχές που είχαμε μεγάλες και επικίνδυνες φωτιές» σημείωσε. Κατά τα άλλα, μαύρο χάλι. Ανύπαρκτος συντονισμός, λάθος εντολές.”

p.f

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Γορτυνία – Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα – Εκκενώθηκαν 19 οικισμοί

Κραυγή αγωνίας από τις τοπικές αρχές

Close