Ο chef Γιώργος Λέκκας, μας φτιάχνει ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό
Μερίδες 10
Χρ. Πρ 10΄
Χρ. Ψης 1 ώρα
Υλικά
1/2 φλ. σπορέλαιο
100 γρ φυτικό βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. χυμό πορτοκάλι
4 κ.σ κονιάκ
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κ. γ. κανέλα
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
½ κ.γλκ μαστίχα τριμμένη
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.σ σόδα μαγειρική
2 κ.γλκ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 φλ. σταφίδες
½ φλ. φυστίκι αιγίνης τριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μεσαίο μπόλ ρίξτε το σπορέλαιο, το φυτικό βούτυρο, την ζάχαρη.
Χτυπήστε με μίξερ χειρός για 5΄μέχρι να αφρατέψει. Σε ένα μπόλ μικρό ρίξτε όλα τα υγρά.
Σε ένα άλλο μπόλ ρίξτε το αλεύρι, το ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι, το καρύδι, της σταφίδες, το φιστίκι, το μπέικιν, την σόδα, το γαρύφαλλο, την μαστίχα, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε.
Ρίξτε εναλλάξ στο μείγμα με το βούτυρο τα υγρά και το μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης ή χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα κέικ. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά. Λαδώστε μια φόρμα στρογγυλή και αλευρώστε. Αδειάστε το μείγμα και στρώστε. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις και ψήστε για περίπου 1 ώρα.
Όταν βάλετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό. Βγάλτε και αφήστε να κρυώσει. Ξεφορμάρεται και σερβίρετε.
Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr
email:lekkas.ge@yahoo.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.