Κίνδυνος δικτατορίας αν επικρατήσει το «Ναι» στην Τουρκία λέει ο Σόιμπλε…

Τη δική του εκτίμηση για τους κινδύνους από την επικράτηση του «Ναι» στο δημοψήφισμα που θα γίνει την Κυριακή στην Τουρκία

έδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το περιοδικό Der Spiegel. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό καθεστώς στη χώρα του, είπε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να αντιληφθούμε, πράγματι, ως κάτι τέτοιο αυτό το σχέδιο συνταγματικής αναθεώρησης».

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αν κάποιος παρατηρήσει την εξέλιξη του Τούρκου προέδρου τα τελευταία χρόνια θα δει ότι υπάρχουν ενδείξεις που προκαλούν ανησυχία.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι πολλοί Τούρκοι του έχουν πει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι φοβούνται αντίποινα σε περίπτωση που διατυπώσουν δημοσίως τις επικρίσεις τους για την Άγκυρα. «Όμως, ένας από αυτούς μου είπε: “Ξέρεις, στην τελική η Τουρκία θα επιβιώσει από τον Ερντογάν”. Αυτό προσφέρει λίγη ελπίδα», πρόσθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχετικά με την κράτηση του ανταποκριτή της Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ ο Γερμανός αξιωματούχος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη την παροχή οικονομικής βοήθειας από το Βερολίνο στην Άγκυρα. Αυτό, άλλωστε, το επεσήμανε πρόσφατα και στον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ.

Ο Ντενίζ Γιουτζέλ, τουρκικής καταγωγής και πολίτης της Γερμανίας, προφυλακίστηκε στις 27 Φεβρουαρίου με τις κατηγορίες της «τρομοκρατικής προπαγάνδας» και της υποκίνησης μίσους. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον έχει χαρακτηρίσει «Κούρδο αυτονομιστή και πράκτορα της Γερμανίας».

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Την Μεγάλη Τετάρτη, η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί με μια τριπλή προσφορά

Την Μεγάλη Τετάρτη, η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί με μια τριπλή προσφορά.

Close