Καζάνι που βράζει ο Έβρος – Περιστατικά από τους Τούρκους

Σύμφωνα με το Spiegel υπήρξαν πυροβολισμοί Τούρκων περίπολο Ελλήνων Αστυνομικών στον Έβρο.Αυξάνονται τα περιστατικά έντασης μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στην περιοχή του Έβρου.
Πιο συγκεκριμένα η χθεσινή αποκάλυψη του Spiegel για το επεισόδιο με πυροβολισμούς από Τούρκους σε περίπολο Ελλήνων Αστυνομικών και ανδρών της Frontex στα σύνορα του Έβρου, την Κυριακή, φαίνεται ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι το μόνο επεισόδιο που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, αντιθέτως είναι τουλάχιστον τέσσερα αυτά που έχουν συμβεί.

Όπως αναφέραμε, το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή Τυχερό, σε περίπολο μεικτό, που αποτελείτο από Έλληνες Αστυνομικούς και Γερμανούς της Frontex. Μάλιστα, δύο διαφορετικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι πυροβολισμοί ήταν μεν σε ύψος, δεν ήταν δηλαδή ευθείες βολές – που θα συνιστούσαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, ωστόσο είχαν όπως λένε κατεύθυνση προς την ελληνική πλευρά. Τούτο καταμαρτυρούν οι καταθέσεις των αστυνομικών και των ανδρών της Frontex, οι οποίοι ανέφεραν ότι άκουσαν το θρόισμα των βολίδων να σκίζουν τα φύλλα πάνω από τα κεφάλια τους.

Είναι το δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς που έχει καταγραφεί στο Τυχερό το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή. Όμως κι άλλες δύο περιοχές των συνόρων βρίσκονται στο «κόκκινο» με τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο – ανάλογο επεισόδιο στην κάθε μία. Πρόκειται για τις Φέρρες και τις Καστανιές, κοντά στο φυλάκιο 1.

Η ανέγερση του φράχτη ύψους 5 μέτρων σε αυτά τα σημεία φαίνεται ότι έχει εκνευρίσει τους Τούρκους, οι οποίοι εκτιμάται ότι προχωρούν σε αυτού του είδους τις προκλήσεις με πυροβολισμούς πάνω από τα κεφάλια των περιπόλων, προκειμένου να περνούν το μήνυμα ότι πάντα οι Ελληνικές κι Ευρωπαϊκές Αρχές πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ήδη, έχει υπάρξει επιστολή του διοικητή της Frontex προς την Κομισιόν ενημερώνοντας για όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί ενώ αναφέρεται ότι έχουν δοθεί σαφείς εντολές σε όλες τις δυνάμεις στον Έβρο να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, φορώντας συνεχώς αλεξίσφαιρα και κράνη και να είναι σε ύψιστη εγρήγορση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προς τον Παρασκευόπουλο
Πειραιώς Σεραφείμ: Το να θεωρήσεις τον εαυτό σου Θεό είναι η μεγαλύτερη εωσφορική απάτη

Σεβ. Μητροπολίτου Σεραφείμ: Αγαπητά μου παιδιά,

Close