Καθηγητής Σύψας: Δεν θα ανοίξουν οι Εκκλησίες όπως παλιά

Ο Ν. Σύψας αναφέρθηκε στο σχέδιο για το πώς θ’ ανοίξουν οι εκκλησίες με ασφάλεια, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό, κι εξήγησε πως πολλά πράγματα θ’ αλλάξουν στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν οι πιστοί.
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, μιλώντας για τη λειτουργία των εκκλησιών στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων, επισήμανε ότι «στην επιτροπή το έχουμε ήδη συζητήσει, υπάρχει ήδη σχέδιο για το πως θα ανοίξουν οι εκκλησίες με ασφάλεια. Νομίζω ότι υπάρχει και συναίνεση της Εκκλησιάς και η πολιτική ηγεσία θα ανακοινώσει σύντομα πως θα ανοίξουν. Δεν θα ανοίξουν όπως ήταν παλιά».

«Δεν θα έχουμε συνωστισμό, εκατοντάδες πιστούς θα τηρείται πάντα η αρχή της απόστασης και μέσα στην εκκλησία όλες οι λατρευτικές λεπτομέρειες θα αλλάξουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Λιγότεροι πιστοί, καλός εξαερισμός καλή απολύμανση. Ενδεχομένως δεν θα φιλάμε τις εικόνες ή το χέρι του ιερέα, αλλά θα κάνουμε υπόκλιση σεβασμού. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να πηγαίνουμε στην εκκλησιά χωρίς να παραβιάζονται οι οροί ασφαλείας», εξήγησε στον ΣΚΑΪ.

«Δεν είναι πολύ καλή ιδέα οι εκδηλώσεις που συνωστίζονται πολλά άτομα», πρόσθεσε, μιλώντας για τις γαμήλιες δεξιώσεις.

Παράλληλα, για τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Σύψας δήλωσε:

«Αν η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας είναι να ανοίξουν οι χαμηλότερες βαθμίδες αυτό θα γίνει με κανόνες και με ασφάλεια και με προστασία των ευάλωτων ανθρώπων που είναι στο περιβάλλον των μαθητών. Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, χρειάζονται αντισηπτικά, υπάρχει το θέμα της μάσκας το οποίο ακόμα δεν το έχουμε επιλύσει, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να κάνει εκατομμύρια λεπτομέρειες για να γυρίσουν οι μαθητές στα σχολεία με ασφάλεια και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα θέσει η επιστήμη».

Σχετικά με τις διακοπές του καλοκαιριού, ο καθηγητής είπε πως είναι εξαιρετική ιδέα να δοθούν προς χρήση στους πολίτες κομμάτια του μετώπου που δεν είχαν αξιοποιηθεί στην παραλιακή για μεγαλύτερες αποστάσεις, κάνοντας την ίδια ώρα λόγο για πάνω από 2 μέτρα απόσταση στην παραλία το καλοκαίρι προκειμένου να μειωθούν η πιθανότητες διασποράς του ιού.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Καθηγήτρια Λινού: «Είναι η ώρα επιστροφής των πιστών στους Ναούς, υπό όρους»

Με την Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθηνά Λινού συνομίλησε σήμερα στον Ρ/Σ της Μητροπόλεώς μας «Ορθόδοξη Μαρτυρία» ο...

Close