Καιρός: 45άρια και ισχυρούς ανέμους – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Για πολύ επικίνδυνες συνθήκες στο μέτωπο των πυρκαγιών που θα δημιουργούν σήμερα Πέμπτη και θα κλιμακωθούν ακόμα περισσότερο από την Παρασκευή, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Και η σημερινή ημέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη μιας και ο υδράργυρος θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως εξήγησε, χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς ενισχύονται οι άνεμοι, από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα ξεκινήσει ένας νοτιοδυτικός άνεμος ο οποίος θα λειτουργήσει σαν λίβας.

Την Παρασκευή, η χώρα θα μπει σε «κόκκινο» συναγερμό αναφορικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς καθώς έρχονται πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Το σαββατοκύριακο θα πάρουμε μια ανάσα δροσιάς αυτή όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ σύντομη, καθώς από την Δευτέρα έρχεται νέο ισχυρό θερμό κύμα και μάλιστα θα συνδυαστεί και με έντονα μελτέμια, όπως τονίζει ο κ. Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook ενώ, εκτίμησε ότι κοντά στις 13 του μήνα θα λάβει τέλος αυτή η «παρέλαση» των πολύ θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Φωτιά: Βοήθεια από Ρωσία και Ισραήλ ζήτησε η Ελλάδα

Βοήθεια από τη Ρωσία και το Ισραήλ

Close