Καλαβρύτων Ιερώνυμος: “Δεν μπορώ να βγω και να πω κάντε το ή μην κάνετε το εμβόλιο

Την ώρα που η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπέμπει με κάθε τρόπο σε κληρικούς και πιστούς, το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και ετοιμάζεται να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ιεράρχες Κυθήρων και Αιτωλίας ώστε ν’ «ακούσουν» οι απλοί ιερείς ότι θα υποστούν σοβαρές συνέπειες εάν συνεχίσουν να υποσκάπτουν την προσπάθεια της πολιτείας και της επιστημονικής κο

Στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», εξ’ αφορμής του θορύβου που έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, έφτασαν μαρτυρίες πολιτών της Αιγιάλειας, για απροκάλυπτη στάση παπάδων όπως και μελών οικογενειών τους, που προπαγανδίζουν με κάθε τρόπο – ακόμα και διαδικτυακά – κατά των εμβολίων, καταγγελίες που έθεσε σε γνώση του Ποιμενάρχη.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού διερεύνησε τα παραπάνω, δεν κατέληξε σε κάτι «χειροπιαστό» που να ενοχοποιεί κληρικούς, πρεσβυτέρες κ.ά, διαβεβαιώνοντας πως καθετί τέτοιο το ψάχνει αφού δεν συνάδει με τις εντολές που σε γενικές γραμμές ακολουθεί στη Μητρόπολή του.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

«Δεν έχω να δώσω καμία εντολή στους ιερείς μου. Έχω πει ν’ ακούν τους γιατρούς τους και να αποφεύγουν τέτοιες συζητήσεις. Εγώ, με το θέμα του εμβολιασμού δεν έχω πάρει θέση. Επαναλαμβάνω, δεν έχω δώσει καμία κατεύθυνση στους κληρικούς μου. Τους έχω πει να κάνουν αυτό που η συνείδησή τους, τούς λέει, αλλά ακολουθώντας πάντα τις εντολές των γιατρών» μεταφέρει στην «Π» ο δεσπότης.

«Δεν είναι θέμα δικό μας, ούτε να συμβουλεύουμε, ούτε να λέμε διάφορα για το θέμα, ούτε να παροτρύνουμε να κάνουν το εμβόλιο, ούτε να μην το κάνουν. Να το πουν οι γιατροί τους αυτό. Εγώ δεν θα βγω ποτέ να πω…κάντε το εμβόλιο, ούτε όμως και μη το κάνετε. Δεν μπορώ εγώ να πάρω μια τέτοια ευθύνη, αν γίνει κάτι. Αν κάποιος δεν τον κάνει, ασθενήσει και πάθει κάτι, είναι δικό του θέμα. Αν πάλι κάνει το εμβόλιο και έχει κάποιες επιπλοκές, πάλι δικό του θέμα είναι. Δεν μπορώ να βγω εγώ – ως Επίσκοπος – και να πω κάντε το ή μη το κάνετε. Αυτό είναι ξεκάθαρο για μένα».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιερώνυμος, πολύ νωρίς νόσησε από κορονοϊό, ακολούθησε πιστά την φαρμακευτική αγωγή των θεραπόντων ιατρών του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, υπέμεινε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων και ουδέποτε έχει αναφερθεί σε «ανύπαρκτη πανδημία».

Κατά πληροφορίες της «Π», φέρεται να έχει εμβολιαστεί, κάτι που όμως αποτελεί προσωπική του επιλογή και δεν την επικοινωνεί δημόσια σε ρασοφόρους ή λαϊκούς.

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος/pelop.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Σε απείρους εμπιστεύεσθε; Για την ιερωσύνη χρειάζονται «σπουδές» (Β’ Τιμ. β’ 15). Δεν χρειάζεται «σπουδή»!

Του Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη

Close