Καλλίγραμμα χέρια; Αυτός είναι ο τρόπος!

 

Τα καλλίγραμμα χέρια δεν είναι προνόμια μόνο των νεαρών γυναικών ή όσων ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής. Σύμφωνα με την γνωστή αυστραλή γυμνάστρια  «ο καθένας μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των χεριών του με την κατάλληλη γυμναστική και δίαιτα, Μπορείτε να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα μετά από μία ή δύο σετ ασκήσεων. Θα έχετε ενέργεια και καλύτερη διάθεση. Μετά από 4 εβδομάδες θα αισθάνεστε πιο δυνατοί ενώ 6 εβδομάδες μετά θα δείτε διαφορά».

Οι καλύτερες ασκήσεις, σύμφωνα με την Williams, είναι με αντιστάσεις και με βάρη που εκτός από τα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, τόσο την σωματική όσο και την ψυχική, μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε ένα γραμμωμένο σώμα.

Πόσα βάρη να σηκώσω;

Πειραματιστείτε με τα βάρη: Δείτε με προσοχή ποιο είναι το πιο βαρύ που μπορείτε να σηκώσετε έστω και για μία μόνο επανάληψη και υπολογίστε ότι το ιδανικό βάρος για εσάς είναι το 60%. Δηλαδή, αν μπορείτε να σηκώσετε μέχρι 10 κιλά τότε προτιμήστε ένα 6κιλο για το πρόγραμμα της γυμναστικής.

Πόσο συχνά:

Οι μύες σας σχηματίζονται κατά την περίοδο ξεκούρασης, την ημέρα δηλαδή μετά τη γυμναστική. Για αυτό είναι καλό να μην κάνετε βάρη καθημερινά αλλά μόνο 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες μέρες μπορείτε να κάνετε ασκήσεις cardio ή κάποιο ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής.

Σωστή διατροφή:

Πριν και μετά τη γυμναστική προτιμήστε γεύματα με πρωτεΐνη, σνακ με ξηρούς καρπούς, ένα αυγό ή μια μερίδα τυριού χαμηλών λιπαρών.

kathimerini

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πως να καλλιεργήσεις αρωματικά φυτά μονος

  Τα αρωματικά φυτά αρχίζουν και μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στα σπίτια μας αλλά και στη ζωή μας γενικότερα. Είτε...

Close