ΚΑΝΑΔΑΣ: Τουλάχιστον 45 εκκλησίες έχουν πυρποληθεί με τις αντιχριστιανικές επιθέσεις

Μια συνεχιζόμενη αντιχριστιανική εκστρατεία στον Καναδά είχε ως αποτέλεσμα να δεχτούν εμπρηστικές επιθέσεις συνολικά 45 εκκλησίες με μερικές να καίγονται ολοσχερώς.
Όπως ανέφερε το CBN News, οι τρομοκράτες είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις εναντίον κυρίως Ρωμαιοκαθολικών εκκλησιών που εξυπηρετούν αυτόχθονες πιστούς.

Οι εμπρησμοί προέρχονται από ακροαριστερούς τρομοκράτες με μαρξιστική ιδεολογία με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν φόβο στους Καναδούς για την άσκηση της πίστης τους.

Το CTV News αναφέρει ότι οι ιθαγενείς ηγέτες ζητούν να τεθεί ένα τέλος στους εμπρησμούς των εκκλησιών.

“Δεν είναι αλληλεγγύη στους αυτόχθονες να καις εκκλησίες. Δεν μπορείς να καταστρέφεις τους χώρους λατρείας των ανθρώπων”, δήλωσε η Jenn Allan-Riley, από την Living Waters Church.

«Ανησυχούμε για τους εμπρησμούς και τους βανδαλισμούς των εκκλησιών που προκαλούν περισσότερες διαμάχες, κατάθλιψη και άγχος σε όσους ήδη έχουν πόνο και πένθος», είπε.

Το Counter Signal.com αναφέρει ότι οι εμπρησμοί και οι βανδαλισμοί έλαβαν χώρα σε έξι επαρχίες και τα Βορειοδυτικά Εδάφη. Ορισμένες από τις επιθέσεις ήταν στην καρδιά της επικράτειας του First Nations (περιοχή στον Καναδά που κατοικούν αυτόχθονες/ ινδιάνοι).

Όπως ανέφερε το CBN News, οι τρομοκράτες έχουν επίσης στοχεύσει άλλες εκκλησίες που δεν συνδέονται με τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Την περασμένη εβδομάδα, το κτίριο που στεγάζει την εκκλησία του House of Prayer Alliance στο Κάλγκαρι πυρπολήθηκε. Η αστυνομία πιστεύει ότι η πυρκαγιά έγινε σκόπιμα.

“Είμαστε πρόσφυγες. Φύγαμε από το Βιετνάμ για να έρθουμε εδώ για να πάρουμε περισσότερη ελευθερία, για να ζήσουμε και νομίζουμε ότι ήταν μια καλή χώρα – και τώρα συνέβη αυτό στην εκκλησία μας”, δήλωσε ο Πάστορας Nguyen. “Ίσως δεν είναι ασφαλές να είσαι εδώ στον Καναδά σε σύγκριση με το Βιετνάμ”.

Εμπρησμοί εκκλησιών ξέσπασαν σε ολόκληρο τον Καναδά μετά από τις πρόσφατες ανακαλύψεις μη χαρακτηρισμένων τάφων στις τοποθεσίες πρώην οικοτροφείων για παιδιά αυτόχθονων, πολλά από τα οποία διευθύνονταν από εκκλησίες. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί λείψανα περίπου 1.000 σωμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι παιδιά.

Ο Τρυντώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και «λάθος» να καίγονται εκκλησίες.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αθηναγόρας : Μετά το Βάπτισμα κανένα τσιπάκι δεν μπορεί να ελέγξει τους Χριστιανούς

Ο μητροπολίτης Ιλίου, κ. Αθηναγόρας,

Close