Καρδίτσα: Αγιασμός για το έργο συντήρησης στον Άγιο Γεώργιο

Μεγάλη χαρά για την τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διότι τρία έργα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξής τους. Επρόκειτο για τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου της Τ.Κ. Προδρόμου, τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Τ.Κ. Μητροπόλεως και τον Ιερό Ναό Αγίου Τριάδος Μοναστηρίου Οξυιάς.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Πέμπτης 1 Ιουλίου 2021, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει των εργασιών του έργου «Συντήρηση και ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη Καρδίτσας» στον προαύλιο χώρου του προειρημένου Ιερού Ναού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εάν νηστέψεις,να θυμάσαι …
Κατά την Ακολουθία παρέστη η κ. Μαρία Μερτζάνη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι εργασίες, που θα πραγματοποιηθούν, περιλαμβάνουν:

1. την αποκατάσταση, στερέωση και συντήρηση του μνημείου (Ιερού Ναού),

2. τη συντήρηση και ανάδειξη του εσωτερικού τοιχογραφικού διακόσμου του μνημείου, του ξυλόγλυπτου τέμπλου και των εικόνων του και

3. τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Με την ολοκλήρωση των επεμβάσεων αποκαθίσταται πλήρως η αρχιτεκτονική μορφή του, ενισχύεται η στατική του επάρκεια, συντηρείται και αναδεικνύεται ο τοιχογραφικός του διάκοσμος, το τέμπλο και οι εικόνες. Η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής του μορφής και η άρση της επικινδυνότητάς του, όπως και η συντήρηση των τοιχογραφιών θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητά του, καθιστώντας την ασφαλή. Παράλληλα, οι δράσεις ενημέρωσης και προβολής του μνημείου θα το καταστήσουν πλέον αναγνωρίσιμο και ελκυστικότερο στο ευρύτερο κοινό με αποτέλεσμα την ανάδειξή του σε σημαντικό πολιτιστικό αξιοθέατο.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 κατόπιν της υπογραφής του κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, Περιφερειάρχου Θεσσαλίας. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Οι Τούρκοι επιχειρούν να κλέψουν τα μυστικά των Rafale

Η προμήθεια των Rafale από την Ελλάδα

Close