Κατέβασε ρολά …και το ιστορικό ουζερί «Τηνιακός»

Ήταν όλοι εκεί… Όσοι το αγάπησαν, όσοι το γνώριζαν, όσοι πέρασαν εκεί χαρές και πίκρες. Έρωτες και απογοητεύσεις. Ήταν κι αυτοί που ήθελαν να θυμηθούν για τελευταία φορά τα φοιτητικά τους χρόνια.

Όλοι τους ήθελαν να πουν ένα αντίο. Ένα αντίο στο στέκι τους, ένα αντίο στον «Τηνιακό» που για περίπου 80 χρόνια ήταν εκεί, στη συμβολή της οδού Ασημάκη Φωτήλα και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ήταν εκεί χθες το βράδυ, για το τελευταίο σερβίρισμα της παραδοσιακής ποικιλίας, στο ιστορικό καφενείο-ουζερί.

Από νωρίς το απόγευμα άνθρωποι κάθε ηλικίας είχαν κατακλύσει το μαγαζί για να απολαύσουν τους μεζέδες και τη ζεστασιά του. Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότεροι, αψηφώντας το κρύο και την ορθοστασία, μαζεύονταν στο μαγαζί και περίμεναν υπομονετικά, παρότι οι δυνατότητες να εξυπηρετηθούν ήταν ελάχιστες.

Ο «Τηνιακός» μετρούσε περίπου 80 χρόνια ιστορία και βρισκόταν δίπλα στο κτήριο της «Αδελφότητας των Τηνίων στην Αθήνα». Στα χέρια των αδελφών Χουλιαρά πέρασε το 1974. Έκτοτε, θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια τόσο της περιοχής όσο και των φοιτητών, καθώς συνδύαζε ποιότητα με πολύ χαμηλές τιμές.

Όπως ανέφερε συνεργάτης του μαγαζιού, το καφενείο-ουζερί κλείνει λόγω κυρίως της συνταξιοδότησης των ιδιοκτητών. «Κλείνει το μαγαζί, κλείνει ένας κύκλος λόγω συνταξιοδότησης, αυτό που σκεφτόμαστε κυρίως είναι τον κόσμο που ερχόταν στο μαγαζί και ειδικά τους φοιτητές που είχαν βρει ένα φθηνό στέκι» υπογράμμισαν εργαζόμενοι. «Η ταμειακή μηχανή του καταστήματος πρέπει να παραδοθεί (σήμερα Δευτέρα) το πρωί, επομένως το μαγαζί κλείνει» επισήμαναν.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
O γηραιότερος ασκητής των Αγιορείτικων Καρουλίων ανοίγει τη καρδιά του (οδοιπορικό-BINTEO)
O γηραιότερος ασκητής των Αγιορείτικων Καρουλίων ανοίγει τη καρδιά του (οδοιπορικό-BINTEO)

O γηραιότερος ασκητής των Αγιορείτικων Καρουλίων ανοίγει τη καρδιά του.

Close