Κατέθεσε ο Μόρφου Νεόφυτος για τον Αγιασμό των Υδάτων

Το κατώφλι της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου πέρασαν λίγο πριν το μεσημέρι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Μόρφου που έλαβαν κατάθεση από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, σε σχέση με τα όσα διαδραματίστηκαν ανήμερα Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Ευρύχου και στις όχθες του ποταμού Καρκώτη.
Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο alphanews.live ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ανέφερε στα μέλη της Αστυνομίας πως δεν θεωρεί ότι έκανε κάποιο λάθος, σε σχέση με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και τον Αγιασμό των Υδάτων στην παρουσία πιστών και ενώ βρίσκονται σε ισχύ απαγορευτικά και περιοριστικά μέτρα για τις συναθροίσεις προσώπων με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Αρχές εξετάζουν εναντίον του Μητροπολίτη Μόρφου το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος, στη βάση του Περί Λομοκάθαρσης Νόμου και του Νόμου περί υποκίνησης προσώπων σε διάπραξη αδικήματος.

Ο σχετικός φάκελος με το μαρτυρικό υλικό και τα τεκμήρια που έχουν συλλεγεί μέχρι στιγμής για την υποθεση από τα μέλη του ΤΑΕ Μόρφου θα διαβιβαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη για οδηγίες περαιτέρω χειρισμού της υπόθεσης. Θα συνοδεύεται μάλιστα από εισηγητική έκθεση της Αστυνομίας, σε σχέση με τα αδικήματα που εντοπίζονται και εναντίον ποιών προσώπων.

alphanews.live

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Το μήνυμα της υπ. Παιδείας για τους Τρεις Ιεράρχες

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Close