Καταπάτηση ιστορικής Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας (του Ν.Χειλαδάκη)

Καταπάτηση ιστορικής Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας (του Ν.Χειλαδάκη)
BURSA’NIN IZNIK ILCESINDE 10. YUZYILA AIT OLDUGU TAHMIN EDILEN SAPEL ORTAYA CIKTI. FOTO: IZNIK, (DHA)

Ένα καινούργιο σκάνδαλο καταπάτησης μια ιστορικής ελληνορθόδοξης

εκκλησίας στην Νίκαια
της Τουρκίας, έρχεται στο φως από δημοσίευα της εφημερίδας Taraf, η οποία επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA.

Συγκριμένα πάνω από τα θεμέλια που έχουν διασωθεί από μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία της Νίκαιας έχει αποφασιστεί η ανέγερση κτιρίου δημοσίας χρήσεως το οποίο θα «σκεπάσει» με καταστροφικό τρόπο τα ιστορικά θεμέλια της εκκλησίας.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν σχετικής άδειας που έδωσε το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού πάνω από τα διασωθέντα ερείπια ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας που ανάγεται στον 10 αιώνα και ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του βυζαντινού πολιτισμού στη περιοχή. Η αδεία δόθηκε μετά από τις εκτεταμένες αρχαιολογικές έρευνες στο οικόπεδο που έφεραν στο φως τα θεμέλια της ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας και παρά την αντίδραση της διεύθυνσης του τοπικού μουσείου.

Η ανέγερση του κτιρίου θεωρείται άλλο ένα σκάνδαλο σε βάρος της βυζαντινής ελληνορθόδοξης κληρονομιάς της Νίκαιας, που τα τελευταία χρόνια με την άνοδο των ισλαμιστών δέχεται συνεχώς αλλεπάλληλα πλήγματα όπως η μετατροπή του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Την ίδια περίοδο εμείς θα γεμίζουμε τις πόλεις μας με μιναρέδες και θα υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες τους χιλιάδες μουσουλμάνους που καταφθάνουν με όλα τα μέσα και με την «αμέριστη συνδρομή» της τουρκικής μαφίας, στο… Γιουνανιστάν!

Εύγε μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πίστευε και μη ερεύνα, υπάρχει τέτοια φράση στο Ευαγγέλιο;
Ευαγγελική Περικοπή 9-8-2015,(Ματθ. ιζ’ 14-23)

Ἡ θεραπεία τοῦ σεληνιαζομένου νέου.

Close