Καταργείται το “όραμα” του Μακαριστού Χριστοδούλου με εντολή της Κεραμέως

Δημοσιεύματα ανέφεραν πως παράγοντες του υπουργείου έκαναν λόγο για συγχώνευση και όχι κατάργηση παρά το γεγονός πως στο εν λόγω σχέδιο νόμου αναφέρεται η σταδιακή κατάργηση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών που ανήκουν στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή αυτές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Βελλάς Ιωαννίνων.

Υπό αυτό το κλίμα, οι φοιτητές του Προγράμματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της ΑΕΑ Αθηνών και της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, γεγονός το οποίο θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό, ειδικά τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν πόλη για τη περάτωση των σπουδών τους.

Να σημειωθεί πάντως πως το υπουργείο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν συγχωνεύσεις τμημάτων με τις Θεολογικές Σχολές

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr από τις Κοσμητείες και των δύο Θεολογικών Σχολών, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, δεν συζητείται καμία αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος.

Η Εκκλησιαστική Ακαδημία της Κρήτης δεν συμπεριλαμβάνεται καθώς υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και όπως διεμήνυσε στο Υπ. Παιδείας δεν θέλει την κατάργηση της.

Ποιες σχολές θα πάψουν

Άμεση θα είναι  η κατάργηση της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης η οποία αρχικά  θα υπαχθεί σε αυτή της Βελλάς Ιωαννίνων ,η οποία θα καταργηθεί εντός τριών ετών. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάρθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με γνώμονα τις βάσεις για τους εισακτέους.

Βέβαια κυβερνητικοί βουλευτές τόνισαν πως η κυβέρνηση δεν είναι διατιθέμενη να βάλει λουκέτο στις Ακαδημίες αυτές αν δεν δώσει την τελική έγκριση και η διοικούσα Εκκλησία για να υπάρχει άλλωστε και το άλλοθι. Βλέπετε από το “μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου περνάμε στο “μαζί το ψηφίσαμε” …

Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο  η οποία θα συνέλθει την 21η Απριλίου και μόνο αν περάσει κατά πλειοψηφία θα γίνει δεκτό και από το υπουργείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η ορθόδοξη πίστη μας στον τόπο μας σήμερα αντιμέτωπη με μία ιστορική πρόκληση
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Πειθαρχήσαμε σε όλα τα μέτρα όσο και αν μας πόνεσαν

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στα μαθητικά του χρόνια,

Close