Ο chef Γιώργος Λέκκας, μας φτιάχνει Κατσαμάκι
Μερίδες 14
Χρ. Πρ 15΄
Χρ. Ψησ 1ώρα
Υλικά
2 κιλά πατάτες
1 ½ λίτρο νερό
500 γρ. καλαμποκάλευρο
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
εκτέλεση
Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη.
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και προσθέτουμε, λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 εκ.
Απλώνουμε την τριμμένη πατάτα και ρίχνουμε το χυλό ώστε να πάει παντού. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει Ζεσταίνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε την πίτα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα και σερβίρουμε.
G.Lekkas – Greekpress.gr
Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr
Blog: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef
Twitter: https://twitter.com/chef_ge
Pinterest: http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/
Τα σχόλια είναι κλειστά.