Καυτή σοκολάτα με εσπρέσο και άρωμα πορτοκάλι,G.Lekkas

Καυτή σοκολάτα με εσπρέσο και άρωμα πορτοκάλι. Ένα ζεστό μείγμα σοκολάτα και καφέ, με μια ελαφριά γεύση πορτοκαλιού. τα αρώματα θα σας μαγέψουν. Το τζίντζερ το κάνει θεραπευτικό για το κρύωμα. Δοκιμάστε αυτές της κρύες μέρες. σπιτική ζεστή σοκολάτα με μεθυστικά αρώματα.

Υλικά

½ φλ.τσαγ κρέμα γάλακτος 4 κουταλιές σούπας άγλυκο κακάο 1 / 2 κουταλάκι γλκ στιγμιαίο καφέ ή εσπρέσο σκόνη 4 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο 1 κ.γλκ φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο 1 / 4 κ.γλκ εκχύλισμα βανίλιας 2 φλιτζάνια τσαγ γάλα 1 / 3 φλιτζάνι τσαγ νερό ½ κ.γλκ ξύσμα πορτοκαλιού 140 γραμμ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη Διαδικασία

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε την ζάχαρη, το τζίντερ, την βανίλια, το κακάο, το καφέ, το μοσχοκάρυδο, την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το ξύσμα πορτοκάλι. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να ζεσταθεί και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σύρμα. Όταν λιώσει και ομογενοποιηθεί. προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα κακάο. Και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις πάρει μια βράση κατεβάζουμε. σερβίρουμε σε κούπες και ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα.

Giorgos Lekkas Chef για την GreekPress.gr

Επιμέλεια δημοσίευσης:Γιώτα Παμπάλου

email:lekkas.ge@yahoo.gr http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/ https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef https://twitter.com/chef_ge http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου επονομαζομένης Τριχερούσης στην Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος

Close