Κερκύρας Νεκτάριος: Σύγχρονοι διώκτες προσπαθούν να εκριζώσουν την πίστη στον Χριστό

  Στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως αναφέρεται πως στο λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, επεσήμανε ότι εκείνοι οι οποίοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον Χριστό στη ζωή τους, υφίστανται κάθε είδους διώξεις.

Ο Παράκλητος όμως, το Πανάγιο Πνεύμα, είναι Εκείνος που έρχεται και ενδυναμώνει τον πιστό. Μεγάλες διώξεις που την οδήγησαν και στον μαρτυρικό θάνατο υπέστη και η Αγία Παρασκευή, η οποία προήρχετο από ευλαβείς γονείς. Ενδύθηκε το μοναχικό σχήμα και πολέμησε τον πονηρό, με την ολόθερμη αγάπη της για το εράσμιο της ψυχής της, τον Κύριο μας. Η Αγία Παρασκευή υπήρξε ο ακλόνητος εκείνος βράχος της πίστεως και του ήθους. Πάνω σε αυτόν τον βράχο γκρεμίστηκε η πολυθεϊα, το ψεύδος και η αλαζονία των διωκτών της.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος προσέθεσε ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται αφενός από την έλλειψη πίστεως προς τον Ιησού Χριστό και αφετέρου από την απουσία του ήθους στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Η πίστη στον Χριστό έχει αντικατασταθεί από την θεοποίηση του εαυτού. Τον Χριστό τον θυμόμαστε μονάχα όταν παρουσιάζεται μια δυσκολία που μας υπερβαίνει λ.χ. αρρώστια και ερχόμαστε ενώπιον υπαρξιακών ζητημάτων, υπό τον φόβο του θανάτου. Από την άλλη μεριά ηθική ζωή δεν σημαίνει απλώς να κάνει ο άνθρωπος καλές πράξεις, όπως διατείνονται διάφορες ομολογίες, αλλά αποκοπή του ιδίου θελήματος και αγαπητική σχέση με τον Τριαδικό Θεό. Μέσα σε αυτή την σχέση, προϊόντος του χρόνου, παύουν τα θέλω μας και τηρούμε το Θείον θέλημα, εξ’αγάπης.

Ακόμη ο Σεβασιώτατος υπογράμμισε ότι οι σύγχρονοι διώκτες προσπαθούν να εκριζώσουν από τις καρδιές του λαού μας την πίστη στον Χριστό, την ιστορία του, τη γλώσσα του, την ταυτοτητά του και τις παραδόσεις του, χάριν της πολυπολιτισμικότητας, που μοναδικό στόχο έχει την απώλεια της αυτοσυνειδησίας του.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε οι πρεσβείες της Αγίας Παρασκευής να ενδυναμώνουν τους πιστούς στον πνευματικό τους αγώνα.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Και ποια είσαι εσύ; την ερώτησα….Είμαι η Παρασκευή!

Η Αγία Παρασκευή και ο Γέρων Δαμασκηνός

Close