Κηφισίας Κύριλλος: Η πρώτη και έσχατη γενναιοδωρία του Σωτήρος

Μέσα στο κλίμα της αποτρόπαιας τρομοκρατίας, και του φόβου που προκαλεί στις ψυχές μας ο θανατηφόρος ιός του κορωνοϊού, στην στενάζουσα αβεβαιότητα του αύριο, στη συνεχιζόμενη αλλοτρίωση του ήθους και στο αναποδογύρισμα των αξιών της ζωής, θα ακουστή και πάλιν εφέτος ο γλυκύς αντίλαλος της αγγελικής φωνής από την μακρυνή Βηθλεέμ, που θα αναγγείλει σε όλη την οικουμένη το γνωστό μήνυμα, ότι υπάρχει τώρα Σωτήρας «ὅς ἐστι Χριστός Κύριος».
Το Μυστήριο της θείας συγκαταβάσεως προσμένει τους πιστεύοντες και αναμένει τους ευαγγελιστές της λυτρωτικής ευσπλαχνίας, της σωστικής οικονομίας, της ζωοδόχου υπομονής του Θεού μας. Προς έναν κόσμο που με μία άρνηση είτε αλαζόνος γνώμης είτε προσχημάτων και μιας αθεεί πρακτικής αντιζυγίζει προς την πρώτη και την έσχατη γενναιοδωρία Του, την δι’ Αυτού δημιουργία και την εν Αυτώ σωτηρία μας.
Σωτήρας με συγκεκριμένο σχέδιο και σκοπό. Ο Μ. Αθανάσιος διευκρινίζει: «Αὐτός γάρ ἐνηνθρώπησε, ἵνα ἡμεῖς θεοποιηθῶμεν». Για όλους εμάς, τους Χριστιανούς, είναι επέτειος ζωής και χαράς. Κυρίως είναι αφορμή ελπίδας διηνεκούς και μονίμου. Αυτή την ελπίδα την έχουμε ανάγκη οι θνητοί. Στα σκοτάδια του υλισμού και της απελπισίας, στις ερημιές της αθεΐας και του ψυχικού κενού, στο πλάσιμο του υπανθρώπου, του υπερανθρώπου και του τηλεανθρώπου, η παρουσία του Σωτήρα Χριστού είναι φως καθοδηγητικό και ελπιδοφόρο. Γιατί Εκείνος είπεν: «Ἐγώ εἰμι τό φῶς τοῦ κόσμου».

Αγαπητοί μου,

Συνυμνώ μαζί Σας το μέγα και παράδοξο Μυστήριο της γεννήσεως του Ανάρχου Θεού και της εξ’ Αυτού σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, πνευματική τροφή για μια θεοικονόμητη ποιμαντική μαρτυρία στη νέα χρονιά του κόσμου μας. Και συνεύχομαι αμοιβαία μερίδιο άφθιτης ζωής στη μακαρία φωταυγία, που μόνος ο σαρκωμένος Θεός μας δωρείται καθώς και ταχεία απαλλαγή του φθίνοντος σχήματος του κόσμου τούτου εκ της θανατηφόρου λοιμώδους νόσου του κορωνοϊού.

Με εγκάρδιες πατρικές ευχές για ολόφωτα Χριστούγεννα και καρποφόρα νέα χρονιά!

Ο Μητροπολίτης

Ο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος».

Σε άλλη ανακοίνωση αναφέρεται ότι: τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 και θα επαναλειτουργήσουν την Πέμπτη 7 Ἰανουαρίου 2021.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κέντρα εμβολιασμού οι Εκκλησίες! Τι είπαν Ιερώνυμος – Κικίλιας

Προκλητική η κίνηση που διέσπειρε κύμα οργής στους πιστούς!

Close