Κλίμα τρόμου στην Βρετανία κατά του BREXIT

Στις 23 του Ιουνίου στην Βρετανία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με το μέλλον του πεπρωμένου της χώρας εντός η εκτός της ΕΕ.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τ. Κάμερον, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους υπέγραψε μια συμφωνία με την ΕΕ,η οποία θα τεθεί σε ισχύ σε περίπτωση επιτυχίας του δημοψηφίσματος, με ειδικούς όρους συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ένωση , αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει κανόνες σχετικά με την προστασία του τοπικού νομίσματος, την ευρύτερη την κυριαρχία του Βρετανικού Κοινοβουλίου, και το σημαντικότερο είναι θετική στο θέμα της μετανάστευσης.

Επίσης αυτόν το μήνα, αναμένεται να φτάσει στο Λονδίνο και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει επίσης την πρόθεση να υλοποιήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης έγινε γνωστή η δημοσίευση από το βρετανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενός βιβλίου μικρού σε μέγεθος 16 σελίδων , το οποίο αναφέρει σαφώς τις «σοβαρές συνέπειες» για την χώρα, σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν την έξοδο από την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Η προπαγάνδα λοιπόν φοβίζει τους Βρετανούς με αύξηση των τιμών των εισιτηρίων , περικοπές θέσεων εργασίας, αύξηση των τιμών των τροφίμων και άλλες «βιβλικές» συμφορές.

Πρόκειται για ιστορίες «τρόμου» σχολίασε μια σειρά επιφανών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου, Michael Gove.

Ο ίδιος εκτίμησε την κίνηση Κάμερον ως παραβίαση του ελεύθερου ανταγωνισμού. «Θέλω να δω μια έντιμη προεκλογική εκστρατεία στην οποία το δικαίωμα ψήφου να υπάρχει και για τα δύο μέρη. Σε καιρούς λιτότητας το να δίνονται 9.000.000 λίρες από χρήματα των φορολογουμένων με αυτόν τον τρόπο είναι απλά λάθος», δήλωσε ο Υπουργός .

Επικρίσεις έκαναν και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, η Υφυπουργός για την Βόρεια Ιρλανδία, Theresa Villiers και πολλοί άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι .

Στην ιστοσελίδα του βρετανικού Κοινοβουλίου εμφανίστηκαν ευρωσκεπτικιστές ζητώντας ένα τέλος στην εκστρατεία προπαγάνδας της κυβέρνησης για παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Το έγγραφο έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 130 χιλιάδες υπογραφές.

Μήπως μας θυμίζει κάτι από καλοκαίρι του 2015 και Ελλάδα το όλο σκηνικό;

πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
π. Βαρνάβας Γιάγκου
Η Εκκλησιαστική προσέγγιση σεξουαλικότητας

Η Εκκλησιαστική προσέγγιση της σεξουαλικότητας των εφήβων και των νέων

Close