Κλείνουν δημοτικά, παιδικοί & βρεφονηπιακοί σταθμοί

Με εισήγηση των λοιμωξιολόγων που ολοκλήρωσαν τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι, κλείνουν δημοτικά σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί με εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν λίγο μετά τις 19:00 την Παρασκευή τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι.

-Στην δίωρη συνεδρίαση οι λοιμωξιολόγοι ζητούν από την κυβέρνηση να κλείσει νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την επικράτεια. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown.

Δεν είναι γνωστό τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς, που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων και δεν περιλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού. ‘Ηδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τους γονείς των μαθητών τους για εγγραφή των παιδιών στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας πως αν χρειασθεί να κλείσουν, η κυβέρνηση θα το κάνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με απόφαση του Μητσοτάκη το Υπουργείο Παιδείας καταργεί εθνικότητα και θρησκεία…

Με απόφαση του Μητσοτάκη το Υπουργείο Παιδείας καταργεί εθνικότητα και θρησκεία…

Το πρωί πληροφορίες ανέφεραν ότι, η απόφαση που υπήρχε ήταν να κλείσουν σε πρώτη φάση όλα τα σχολεία στην Θεσσαλονίκη, που επιδημιολογικά είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Ελλάδας έτσι ώστε να περιοριστεί η κινητικότητα των γονέων.
Λίγες ώρες αργότερα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το κλείσιμο σχολείων (δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών και βρεφονηπιακών σταθμών) σε όλη την Ελλάδα.
Άλλο ένα ενδεχόμενο είναι να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Με απόφαση του Μητσοτάκη το Υπουργείο Παιδείας καταργεί εθνικότητα και θρησκεία…

Τι γίνεται τελικά ,το καταλάβαμε;

Close