Κομοτηνή: Με λαμπρότητα ο εορτασμός για τα 102 χρόνια από την Απελευθέρωση της

Το πρωί του Σαββάτου 14 Μαίου 2022, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής των «Ελευθερίων» της Κομοτηνής, τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του σεπτού Ποιμενάρχου μας.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Εν συνεχεία τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως και ακολούθως η Επιμνημόσυνη Δέηση εις το Ηρώον της πόλεως.

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων αφού ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Ύδρας για την παρουσία του στην εορτή της Απελεύθερωσης της Κομοτηνής και της ενσωμάτωση της στον Κορμό της Ελλάδας τόνισε: “Η ιστορία της Θράκης είναι σπουδαία και πριν τα ελευθέριά της αλλά και 102 χρόνια τώρα που μέσα από δύσκολες συνθήκες οι γονείς μας, οι πρόγονοί μας έστησαν τρόπαια. Τρόπαια σπουδαία. Και εμείς σήμερα καλούμαστε να συνεχίσουμε την Ιστορία και να διδαχτούμε από αυτήν.”

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: “Γεμίσαμε από Ελλάδα. Εύχομαι πάντα να είμαστε ελεύθεροι. Ελεύθεροι από όλα τα κακά, ελεύθεροι από τα πάθη μας, από το εγώ μας.”

 

 

Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων, της μαθητιώσας νεολαίας και του στρατού που τίμησαν την επέτειο των 102 χρόνων της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Η ΛΑΡΙΣΑ εορτάζει τον Πολιούχο της Αγιο Αχίλλιο – Περιφορά του Ιερού Λειψάνου

Από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

Close