Κονίτσης Ανδρέας: Οι Τσάμηδες μας καταγγέλλουν για γενοκτονία

“Τώρα πού καταλάγιασε o θόρυβος τού Τύπου γύρω από τις Αλβανικές εκλογές οι οποίες έγιναν την Κυριακή 25 Απριλίου έχω να παρατηρήσω τα έξης; Ήταν ολέθριο λάθος των Βορειοηπειρωτών να συμπράξουν με τα Αλβανικά κόμματα.
Διότι έτσι, δεν φάνηκε ή δύναμη τον ’Ελληνικού στοιχείου, κάτι πού αποτελεί υποκάρδιο πόθο των Αλβανών, για να ισχυρίζονται ότι ή Βόρειος Ήπειρος έχει Αδειάσει και πια δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνη λόγο γι’ αυτήν!

Ή σύμπραξη τελικά, των Βορειοηπειρωτών με τα αλβανικά κόμματα συνετέλεσε στην παταγώδη αποτυχία τους ως προς το αποτέλεσμα. Αφού, μόλις και μετά βίας, εξελέγησαν δύο Έλληνες βουλευτές

Πέρα όμως από τίς παραπάνω διαπιστώσεις, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ή πλήρης αφωνία
τής Ελληνικής Πολιτείας για την πολιτική αναμέτρηση, μέσα. Ελέχθη ότι αυτό έγινε για να μην τυχόν αλλάξει ή συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας για την ΑΟΖ.

Κι ακόμη για να μη θιγή ή Τουρκία, η οποία όπως είναι γνωστό, πατρονάρει και πολυτρόπως ενισχύει την γείτονα. Έτσι, για μια ακόμη φορά, η Βόρειος Ήπειρος απέμεινε να ανεβαίνει μόνη τον οδυνηρό Γολγοθά της..

Και ας μην παραβλέπη ή Ελλάδα τους «Τσάμηδες», που σήκωσαν πάλι κεφάλι κα προβάλλουν τίς εξωφρενικές και παράλογες διεκδικήσεις τους από την Χώρα μας, «ξεχνώντας» τα ανήκουστα εγκλήματα πού διέπραξαν στην Θεσπρωτία κατά την διάρκεια τής Ιταλικής πρώτα και μετά της Γερμανικής Κατοχής.

Κατά καιρούς, βέβαια, έχουν γίνει δηλώσεις από επίσημους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες, ότι «δεν υπάρχει τσάμικο θέμα». Αλλά οι «Τσάμηδες», απόγονοι των εγκληματιών εκείνων, οι όποιοι ακολούθησαν τούς Γερμανούς στην αποχώρησή τους από την ’Ελλάδα, για ν’ αποφύγουν τις συνέπειες των εγκλημάτων τους, συνεχίζουν να συκοφαντούν την Ελλάδα για… «γενοκτονία» εις βάρος τους. Εννοείται οτι γι’ αύτες τις κινητοποιήσεις υποκινούνται υπογείως από το αλβανικό κράτος. Και το λίγο – λίγο τώρα, αύριο μπορεί να γίνει τεράστιο θέμα και να πάθουμε ότι πάθαμε με το Σκοπιανό, που τρέχουμε και δεν φτάνουμε…

Είναι, λοιπόν καιρός, ή Ελλάδα να ορθώση το Ανάστημα της και με φωνή ισχυρή να απαίτηση από την Αλβανία να σεβασθή τα δικαιώματα των Αδελφών μας Βορειοηπειρωτών. Να μιλήση με παρρησία, όπως έπραξε τελευταία ό Έλληνας ΥΠΕΞ στην Τουρκία. Γιατί αν συνεχίσουμε να σιωπούμε, φόβος υπάρχει μήπως προστεθή ένα Ακόμη τμήμα τού Ελληνισμού μας στις «Αλησμόνητες πατρίδες».

Αλλά τότε, θα είμαστε αναπολόγητοι απέναντι στον Θεό, στο Έθνος και στην Ιστορία”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Λέκκας: «Τουλάχιστον τρεις οικισμοί θα έχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα»
Λέκκας: «Τουλάχιστον τρεις οικισμοί θα έχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα»

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Close