Κοντά στα παιδιά που έχουν ανάγκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

«Να αξιοποιούν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό» κάλεσε τους νέους του κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση βράβευσης των παιδιών του «Φάρου» της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές βραβεύθηκαν για τις επιτυχίες τους στις εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά και για την παγκόσμια επιτυχία σε διαγωνισμό ρομποτικής που διεξήχθη στην Αμερική, ενώ παρέδωσαν στην γενική Αστυνομική Διεύθυνση μία μακέτα του Μεγάρου που έφτιαξαν οι ίδιοι. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, οι Μητροπολίτες Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης και τους υποδέχθηκαν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και οι Διευθυντές Ασφαλείας.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, ενώ στην συνέχεια παιδιά από τον «Φάρο του Κόσμου» παρουσίασαν τις δραστηριότητες και το έργο του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων.

Διαβάστε εδώ:  Nέα ελεεινή επίθεση της “Αυγής” στον Ιερώνυμο

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως για την φιλοξενία και μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής και την ανάγκη της συνεργασίας λέγοντας πως «οι θεσμοί κλονίζονται και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, αλλά ο χώρος της Εκκλησίας ελπίζει και είναι αισιόδοξος όταν αισθάνεται ότι πορευόμαστε μαζί». Επεσήμανε, επίσης, ότι «υπάρχει φρίκη στην σκέψη ότι κάποια στιγμή μπορεί να είμαστε χωριστά ή να είμαστε αντίθετοι ή να μην δουλεύουμε στο ίδιο «αμπέλι» όλοι μαζί».

Ο Αρχιεπίσκοπος συγκινημένος μίλησε για τον «Φάρο του Κόσμου» και για το σημαντικό έργο που επιτελείται και αναφέρθηκε στις επιτυχίες των παιδιών καλώντας τα να αναπτύξουν τα χαρίσματά τους για το καλό των συνανθρώπων τους και όχι όπως γίνεται σήμερα που αξιοποιούμε τα τάλαντά μας για τον εαυτό μας, «παραδείγματα τέτοια όσα θέλετε και από τη ζωή των κληρικών, των Αρχιερέων, των Πολιτικών, των Κυβερνώντων» είπε ο Αρχιεπίσκοπος καλώντας τα παιδιά να αυξήσουν τα τάλαντά τους όσο μπορούν περισσότερο και να τα προσφέρουν σε όλους τους ανθρώπους.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

11paidia-arxiepiskopos 11paidia-arxiepiskopos 11paidia-arxiepiskopos 11paidia-arxiepiskopos 11paidia-arxiepiskopos

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ  ÅÐÉÓÊÅÖÈÇÊÅ ÓÇÌÅÑÁ ÔÏ ÁÓÔÕÍÏÌÉÊÏ ÌÅÃÁÑÏ ÔÇÓ ÐÏËÇÓ ÏÐÏÕ ÐÑÁÃÌÁÔÏÐÏÉÇÈÇÊÅ ÅÊÖÇËÙÓÇ ÔÇÓ ÅËÁÓ ÃÉÁ ÔÏÕ ÑÏÌÁ--ÓÔÇÍ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÂÑÁÂÅÕÔÈÇÊÁÍ ÐÁÉÄÉÁ ÑÏÌÁ  ÔÁ ÏÐÏÉÁ ÐÅÑÉÈÁËÐÔÅÉ Ç ÖÉËÁÍÈÑÙÐÉÊÇ ÏÑÃÁÍÙÓÇ ÔÇÓ ÌÇÔÅÏÐÏËÇÓ ÍÅÁÐÏËÅÙÓ-ÓÔÁÕÑÏÕÐÏËÅÙÓ #Ï ÖÁÑÏÓ# ÊÁÉ ÔÁ ÏÐÏÉÁ ÓÕÌÌÅÔÅÉ×ÁÍ ÓÅ ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÑÏÌÐÏÔÉÊÇÓ ÓÔÇÍ ÁÌÅÑÉÊÇ ÏÐÏÕ ÂÑÁÂÅÕÈÇÊÁÍ ÃÉÁ ÔÉÓ ÊÁÔÁÓÊÅÕÅÓ ÔÏÕÓ, ÅÐÉÓÇÓ ÊÁÔÁÓÊÅÕÁÓÁÍ ÓÅ ÌÁÊÅÔÁ ÔÏ ÁÓÔÕÍÏÌÉÊÏ ÌÅÃÁÑÏ ÔÏ ÏÐÏÉÏ ÄÙÑÉÓÁÍ ÓÔÇÍ ÅËËÇÍÉÊÇ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ----ÓÔÇÍ ÓÕÍÅ×ÅÉÁ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÅÐÉÓÊÅÖÈÇÊÅ ÌÁÆÉ ÌÅ ÔÏÍ ÅÃ×ÙÑÉÏ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÂÁÑÍÁÂÁ ÔÏÍ ÉÅÑÏ ÍÁÏ ÁÃÉÏÕ ÐÁÍÔÅËÇÌÏÍÁ ÁÌÐÅËÏÊÇÐÙÍ ÊÁÉ  ÌÉËÇÓÅ ÓÔÇÍ ÉÅÑÁÔÉÊÇ ÓÕÍÁÎÇ.--ÓÔÇ ÖÙÔÏ ÁÐÏ ÔÇÍ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÔÇÓ ÅËÁÓ---ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ιερέας συνελήφθη για κλοπές εικόνων, ιερών λειψάνων και εκκλησιαστικών ειδώνΙερέας συνελήφθη για κλοπές εικόνων, ιερών λειψάνων και εκκλησιαστικών ειδών
Δεν είναι κατόρθωμα το να συγκινείς με λόγια…

Είναι δύσκολο να μιλάς περί πνευματικών ζητημάτων σε ανθρώπους. Ως ιερέας όμως καλείσαι να το κάνεις.

Close