Κορονοϊός: Πως η μετάλλαξη του ιού θα επηρεάσει τα εμβόλια

Τι αναφέρει ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για την ταχύτητα μετάδοσης της νέας μετάλλαξης.

Για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία και έχει σημάνει «κόκκινο» συναγερμό μίλησε ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης για τη νέα μετάλλαξη είναι η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τη Δευτέρα, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός για αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΚάντε τώρα Χριστούγεννα γιατί έρχεται η νέα «θρησκεία της ειρήνης» -Τι είναι η «Μετα-θρησκεία»
Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορονοϊός παρουσιάζει μετάλλαξη, αλλά είναι κάτι σύνηθες για τους ιούς.

«Ο κορονοϊός μεταλλάσσεται συνεχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία μετάλλαξή του. Για την εν λόγω μετάλλαξη, η οποία εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχει υποψία ότι μεταδίδεται ταχύτερα, αλλά δεν υπάρχει τεκμηρίωση στο εργαστήριο. Δεν έχει δηλαδή αποδειχθεί εργαστηριακά, δεν έχει δημοσιευτεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ωστόσο, έκρουσε το «καμπανάκι» και είπε πως πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

«Δεν σημαίνει ωστόσο ότι η μετάλλαξη του ιού είναι και πιο θανατηφόρα. Τους ιούς δεν τους συμφέρει να σκοτώνουν τους ξενιστές τους, γιατί χωρίς τον άνθρωπο δεν μπορεί να επιβιώσουν», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το εμβόλιο και την ανησυχία που επικρατεί για την αποτελεσματικότητά του, ο κ. Βασιλακόπουλος τονίζει ότι αυτά που έχουν ήδη αναπτυχθεί θα είναι αποτελεσματικά.Όπως εξηγεί, «τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δημιουργούν αντισώματα για πολλές πρωτεΐνες – ακίδες, όποτε θα δράσουν αποτελεσματικά».

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αλβανίας Αναστάσιος: «Θα κάνω το εμβόλιο σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών μου».

Παρέμβαση για ένα φλέγον ζήτημα

Close