Κορονοϊός: Πόσο απέχει η Αττική από ένα lockdown

Βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημία είπες ο Νίκος Χαρδαλιάς
Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 508 νέα κρούσματα της πανδημίας της COVID-19 στη χώρα μας, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ, ενώ τα 227 από τα νέα περιστατικά εντοπίστηκαν στην Αττική.Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, επεσήμανε αρχικά πως βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη φάση.

«Η ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4 στην Κοζάνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας σε όλη τη χώρα» ανέφερε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως «η εφαρμογή των κανόνων αυτοπροστασίας πρέπει να είναι προτεραιότητα, πρέπει να είναι στοίχημα για όλους μας».
Απηύθυνε αυστηρή σύσταση στους κατοίκους της περιοχής να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στην ευλαβική τήρηση των μέτρων και το ίδιο έκανε για τους κατοίκους των Ιωαννίνων, όπου «η κατάσταση είναι κρίσιμη», όπως σημείωσε.

Όπως είπε: «Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και οι κανόνες υγιεινής είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και θα πρέπει να παραμείνουν για όσο διαρκεί η πανδημία για να μείνουμε ασφαλείς, να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας αλλά και των αγαπημένων μας» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.
Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα, ο υφυπουργός επεσήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής αυτή τη στιγμή είναι πιο μακριά από το επίπεδο 4 απ’ ό,τι άλλες περιοχές, ενώ ο Κεντρικός Τομέας Αττικής υπολείπεται του ορίου αυτού, όμως πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως υπάρχει μία σταθερότητα στην Αττική, η οποία «είναι αποτέλεσμα των τοπικών και υπερ-τοπικών μέτρων που έχουμε πάρει».

«Σε κάθε περίπτωση η Αττική δείχνει αυτή τη στιγμή μία σταθερότητα, δεν σημαίνει ότι αυτή η σταθερότητα δεν είναι εύθραυστη και ό,τι είναι εύθραυστο είναι και επικίνδυνο» διευκρίνισε ακόμη ο υφυπουργός.
Τέλος, αύριο, Σάββατο, ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί την Κοζάνη και ακολούθως τα Ιωάννινα, προκειμένου να έχει σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πειραιάς : Παρακλήσεις στον Ιερό Ναό Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον»

Στον Ιερό Ναό Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον»

Close