Κορονοϊός: Συναγερμός για τη «μετάλλαξη του Λονδίνου»

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν ανιχνεύσει συνολικά 17 μεταλλάξεις του Covid – 19.

Ανησυχία προκαλεί στην επιστημονική η είδηση ότι στη Βρετανία, εμπειρογνώμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν ανιχνεύσει νέο στέλεχος του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Κρις Γουίτι έχουν δηλώσει ότι «δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις» ότι η νέα παραλλαγή θα σταματήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Νικ Λόμαν από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας και Μόλυνσης στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, μέλος της Κοινοπραξίας Covid-19 Genomics UK του Ηνωμένου Βασιλείου που μελετά τις μεταλλάξεις τόνισε ότι:

«Υπάρχουν 17 παραλλαγές που επηρεάζουν τη δομή των πρωτεϊνών με κάποιο τρόπο που να διαφέρουν από τον πρόγονο του στελέχους του ιού, κάτι που μας δείχνει ότι είναι «πολλές». Το νέο στέλεχος έχει εντοπιστεί και σε Δανία και Αυστραλία.

Τα περισσότερα εμβόλια λειτουργούν εκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες του ιού και να επιτίθεται στον ιό όταν αυτός προσπαθεί να τις μολύνει.

Οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι το εμβόλιο των Pfizer και BionTech θα είναι αποτελεσματικό.

Το νέο στέλεχος, που ονομάζεται VUI – 202012/01 εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στο Κεντ της Αγγλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
EKTAKTO: Σε αυστηρό lockdown μπαίνουν Ελευσίνα, Μάνδρα, Ασπρόπυργος

Σε γενικευμένο lockdown μπαίνουν από αύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Close