Κορονοϊός: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στην Θεσσαλονίκη, καθώς μετά το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού σε 38χρονη επιχειρηματία της πόλης, θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε και άλλο μέλος της οικογένειάς της.

Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης το οποίο πήγε κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του αλλά δεν πήγε την Τετάρτη.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

κορονοϊός 2ο κρούσμα

Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Η 38χρονη επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές της υποχρεώσεις και από την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που έμοιαζαν με τον κορονοϊό.

Η ενημέρωση από το Υπουργείο για τα κρούσματα
Παρόντος του Υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια και του Υφυπουργού Β. Κοντοζαμάνη πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα λοιπόν με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα το παιδί της 38χρονης, ενώ εντοπίστηκε και τρίτο κρούσμα στην Αθήνα.

Το τρίτο κρούσμα αφορά νεαρή γυναίκα, που θα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας, πιθανότατα στο Αττικό, η οποία επισκέφθηκε περιοχή της Ιταλίας που έχει πληγεί από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα ιχνηλατούνται οι επαφές της. Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή γυναίκα μεταφέρεται αυτή την ώρα από ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η 40χρονη είναι σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής που συστεγάζεται στο κτήριο του ΣΚΑΙ. Στεγάζεται όμως σε άλλο όροφο και με ξεχωριστή είσοδο, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Κλειστό το σχολείο του παιδιού
Σε ό,τι αφορά το παιδί της 38χρονης, αν και θεωρείται ότι δεν υπήρξε επαφή υψηλού κινδύνου με άλλα άτομα, τη Δευτέρα φέρεται να μην πήγε στο σχολείο και τη μια ημέρα το τμήμα του ήταν σε εκδρομή, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους το 105ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης να παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Τσίοδρα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει άλλη μετάδοση.

Κλειστό το σχολείου του παιδιού που επιβεβαιώθηκε με κορονοϊό. Το σχολείο που πηγαίνει το παιδί στην Θεσσαλονίκη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

Πέτσας για κορονοϊό: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα
«Από την Κυριακή είχαμε συνεχή διαδικασία ενημέρωσης όλων των συναρμόδιων Υπουργών και του Πρωθυπουργού. Έγινε σύσκεψη τη Δευτέρα και πάρθηκαν οι αποφάσεις, που αποτυπώθηκαν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες περιγράφουν την προετοιμασία, ώστε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και το χειρότερο δυνατό σενάριο. Είναι ένα δυναμικό ζήτημα η εξέλιξη του ιού και ανάλογα θα αναπτύσσουμε πτυχές του σχεδίου.

Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να ληφθούν κάποια ιδιαίτερα μέτρα με το ένα κρούσμα, αλλά έχουμε δει από χθες ότι μάλλον αυτή η προετοιμασία απέδωσε στα βασικά της χαρακτηριστικά. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος και πανικός. Πρέπει όμως, ομάδες του πληθυσμού που έχουν κάποια προβλήματα, όπως οι πιο ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη, καρδιακά νοσήματα, να είναι πιο προσεκτικοί. Παρακολουθούμε κάθε μέρα την εικόνα.

Υπάρχει ειδική ομάδα επιστημόνων στο Υπουργείο Υγείας. Κάθε μεσημέρι, ο επικεφαλής επιστήμονας λοιμωξιολόγος, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, θα κάνει ενημέρωση στους δημοσιογράφους. Η ενημέρωση είναι βασικό στοιχείο για να αποτρέπεται ο φόβος».

«Αν έχουμε ζητήματα που μπορεί να είναι μεγάλη έξαρση σε ένα τοπικό επίπεδο, μπορεί να ληφθούν μέτρα είτε στα σχολεία, είτε στα μέσα μεταφοράς. Γι’ αυτό το σχέδιο τα προβλέπει όλα αυτά, ώστε να μπορούμε να το αναπτύσσουμε ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Θα ακολουθούμε κάθε μέρα τις συμβουλές των ειδικών. Γι’ αυτό υπάρχει η 11μελής επιτροπή στο Υπουργείο Υγείας. Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΟΔΥ», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

p.f

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πολεμικό κλίμα στο νησί – Πήραν τα όπλα οι πολίτες

Πολεμικό κλίμα στο νησί - Πήραν τα όπλα οι πολίτες Μετά τη βίαιη παρέμβαση των ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης, οι...

Close