ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ-Κρίσιμες ώρες στην Θεσσαλονίκη

Εκτός ορίων είναι πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που δέχονται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς με κορωνοϊό.
Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο άρχισε σήμερα την εφημερία, έχοντας ήδη στις κλίνες covid 250 περιστατικά, την ώρα που υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ εκτιμάται ότι πάνω από 80 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί ή βρίσκονται σε καραντίνα.

Σε κάθε εφημερία γίνονται και νέες επεκτάσεις και, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν συνολικά 300 κλίνες.

Μέσα στον υγειονομικό εφιάλτη, δεκάδες ανθρώπινες ιστορίες αναδεικνύουν την άλλη πλευρά, αυτή της ελπίδας και της θέλησης για ζωή. 2 τραυματιοφορείς, η Δέσποινα και η Μαρία, που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό, δέχθηκαν τις ευχές των συναδέλφων τους για γρήγορη ανάρρωση, με ένα πανό για να το βλέπουν από το δωμάτιο του νοσοκομείου.

Είναι συγκινητικές, ανθρώπινες στιγμές που χαλυβδώνουν όμως τη θέληση για ζωή, φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά ψυχικά και συναισθηματικά.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
31 Εισπρακτικές εταιρείες στο στόχαστρο της Εισαγγελίας
Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Τηλεφωνική γραμμή πνευματικής στήριξης

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, επιθυμώντας να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί, στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε, όσους αδελφούς μας νιώθουν ότι...

Close