Κορωνοϊός: Σακίδιο έκτακτης ανάγκης

Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται, πολλοί αναρωτιούνται πώς μπορούν να προστατευτούν για μια πανδημία του COVID-19, που προϋποθέσει παραμονή στο σπίτι.Το να έχουμε ένα σακίδιο έκτακτης ανάγκης, δεν είναι κακή ιδέα. Οι προμήθειες μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες, ακόμη και στην περίπτωση που το μοναδικό που μπορεί να πάθουμε είναι μια βαριά γρίπη.

Ακολουθούν μερικά βασικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να έχουμε διαθέσιμα:

Συγκεντρώστε νερό για δύο εβδομάδες – 2 λίτρα ανά άτομο την ημέρα – και τρόφιμα κατάλληλα να αντέξουν περισσότερο χρόνο.

Είναι καλό να έχετε αρκετά φάρμακα για δύο εβδομάδες, ειδικά αν λαμβάνετε κάποια αγωγή, καθώς και άλλα φάρμακα που θα μπορούσατε να χρειαστείτε σε περίπτωση που αρρωστήσετε, όπως παυσίπονα, αντιπυρετικά, σιρόπι για τον βήχα και φάρμακα για το στομάχι.

Απόρρητο: roula_manika

Ακόμη προτείνονται χαρτομάντιλα, βιταμίνες, υγρά για την αναπλήρωση ηλεκτρολυτών.

Επίσης αντισηπτικό με 60% έως 90% περιεκτικότητα σε αλκοόλ καθώς και θερμόμετρο.

Και φυσικά χαρτικά -χαρτομάντηλα, χαρτί υγείας- αλλά και σαπούνια, πάνες εάν έχετε μωρό, γάλα, ή τροφή για το κατοικίδιο.

Ο στόχος είναι να έχουμε τα απαραίτητα, στην περίπτωση που χρειαστεί να παραμείνουμε στο σπίτι μας, αν κριθεί αναγκάιο.

«Σημασία έχει αρχικά να σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν αρκετές προμήθειες για να μην χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι, σε περίπτωση που κάποιος από την οικογένεια ή και εσείς οι ίδιοι αρρωστήσετε» δήλωσε η Υπουργός Υγείας του Καναδά, Πάτι Χαϊντού.

Επίσης στον Καναδά, πωλούνται τσαντάκια έκτακτης ανάγκης, με μάσκες N-95, γάντια, γυαλιά και ταμπλέτες φιλτραρίσματος νερού, αλλά στην πραγματικότητα αυτά δεν είναι αναγκαία. Η μάσκα δεν προστατεύει έναν υγιή άνθρωπο και πρέπει να την φορούν μόνο ασθενείς, όπως συστήνεται από τους γιατρούς. Το να αγοράζουμε μάσκες απλές και μάσκες N-95 δεν είναι αναγκαίο, ωστόσο ο πανικός έχει οδηγήσει σε ελλείψεις στην αγορά, ακόμα και για ανθρώπους που πραγματικά τις χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Επιπλέον είναι καλή ιδέα να έχετε πρόσβαση στο ιατρικό σας ιστορικό και σε συνταγές για φάρμακα σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι είστε άρρωστοι και θέλετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Αν αποφασίσετε να κρατήσετε το τσαντάκι έκτακτης ανάγκης και όταν ηρεμήσουν τα πράγματα με τον ιό, φροντίστε να ανανεώνετε ό,τι χρειάζεται. Όπως, για παράδειγμα, να ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης στα φάρμακα και να τα αντικαθιστάται όταν λήγουν.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Έβρος: Στέλνει τανκ-“θηρίο” η Αυστρία, ενισχύσεις & από Πολωνία

Αυξάνεται η στάθμη του Έβρου - Αλλάζει τακτική η Τουρκία - Στέλνει γυναικόπεδα στην "πρώτη γραμμή" των συνόρων Η Άγκυρα...

Close