Κορoνοϊός: Στα άδυτα ενός εμβολιαστικού κέντρου στην Ελλάδα

Πυρετώδεις ετοιμασίες στα εμβολιαστικά κέντρα – Μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την παραλαβή των πρώτων εμβολίων για τον κορωνοϊό και η χώρα μας προετοιμάζεται πυρετωδώς.

Ο γιατρός Αθανάσιος Συμεωνίδης υποδέχθηκε την κάμερα του Mega στο εμβολιαστικό κέντρο της Μηχανιώνας , εδώ που όλα είναι έτοιμα για να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό.

Η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού «ακτινογράφησε» το εμβολιαστικό κέντρο και κατέγραψε βήμα βήμα πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί.

Αν το οξύμετρο δεν δείξει πρόβλημα ο πολίτης μπορεί να προχωρήσει. Βάζει αντισηπτικό και προχωράει στην υποδοχή.

Απόρρητο: roula_manika

Το ραντεβού επιβεβαιώνεται και ο πολίτης μπαίνει στο εμβολιαστικό κέντρο.

Με την έγκριση του γιατρού η νοσηλεύτρια θα κάνει το εμβόλιο, η Αναστασία Κόγια δείχνει βήμα βήμα την διαδικασία.

Είναι εφικτός ο ταυτόχρονος εμβολιασμός 2 ατόμων που κρατάει από 10 – 12 λεπτά.

Στην περιοχή θα λειτουργήσουν συνολικά πέντε εμβολιαστικά κέντρα για να καλυφθεί η ζήτηση, στα τρία εμβολιαστικά κέντρα θα υπάρχει μάλιστα πρωινή βάρδια και απογευματινή 2-9 ενώ σε όλη την χώρα τα κέντρα θα φτάσουν τα 1018.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν οι συμβουλές των ειδικών για τα άτομα που δεν πρέπει να βιαστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Παράλληλα ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου θύμισε πως η επιτροπή των αλλεργιολόγων της Μεγάλης Βρετανίας συστήνει όσοι έχουν οξείες αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακα ή άλλα εμβόλια ή τροφές προς το παρόν να μην εμβολιαστούν.

Χθες, από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός έλεγε για τον εμβολιασμό πως «είναι η πιο δύσκολη υγειονομική άσκηση που έχει αναλάβει ποτέ η χώρα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Ισχύει για όλες της χώρες. Είναι μία άσκηση που έχει διπλή δυσκολία. Έχει μία επιχειρησιακή δυσκολία όπως καταλαβαίνετε πρέπει να πάνε εμβόλια σε πολλά διαφορετικά σημεία εμβολιασμού, τα εμβόλια αυτά έχουν μία αρκετά περίπλοκη και δύσκολη αλυσίδα διανομής, πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, το εμβόλιο πρέπει να το κάνει κανείς δύο φορές, εμπλέκεται προφανώς το υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχουμε και τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων όπου αυτή κριθεί απαραίτητη. Άρα είναι μια δύσκολη άσκηση αυτή καθ’ αυτή. Το δεύτερο σκέλος της που είναι η άσκηση, η επικοινωνιακή εκστρατεία».

δειτε το video εδώ

https://www.megatv.com/2020/12/11/emvolio-koronoios-pyretodeis-etoimasies-sta-emvoliastika-kentra-megalo-endiaferon-tou-kosmou/

 

πηγη

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κορονοϊός: Ως 12% η απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας

Από 7 έως και 12% κυμαίνονται οι απώλειες

Close