Κοτόπιτα σε σφολιάτα

Κοτόπιτα σε σφολιάτα

Μερίδες: 10

Χρ. Πρ: 20΄

Xρόνος ψησίματος: 60′ λεπτά

 

 

 

 

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένο

15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες

4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 γρ φρέσκο γάλα

4 κ.σ τυρί κίτρινο τριμμένο

1 κ.σ βούτυρο

αλάτι – φρέσκο πιπέρι

1 αυγό και λίγο νερό

 

 

 

 

Διαδικασία

 

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπέικον, το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το κοτόπουλο για 6-7’.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για 5’.

Προσθέτουμε τα καρότα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το τυρί, ανακατεύουμε, αλατοπιπερόνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει .

Λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος.

 

 

 

 

Στρώνουμε μια σφολιάτα η οποία θα πρέπει να καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου τα τοιχώματα του ταψιού και απλώνουμε τη γέμισή μας.

Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και πατάμε ώστε να ενωθούν οι άκρες από της σφολιάτες.

Χαράζουμε ελαφρώς σε τετράγωνα κομμάτια την σφολιάτα ώστε να αναπνέει η πίτα και να εξατμίζονται οι υδρατμοί.

Αλείφουμε με αυγό και νερό χτυπημένα.

 

 

 

 

Ψήνουμε στους 200 οC σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

 

G.Lekkas – Greekpress.gr

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ελληνικός καφές, πηγή υγείας και ευεξίας
Ελληνικός καφές, πηγή υγείας και ευεξίας

O ελληνικός καφές αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ροφήματος. Είναι συνυφασμένος με την κουλτούρα μας, αλλά ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι σχετίζεται...

Close