Κρίσιμες ώρες για τον γέροντα Εφραίμ

Σκληρή μάχη για την ζωή του δίνει ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” με κορωνοϊό για δωδέκατη ημέρα – Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου είπε ότι η κατάσταση υγείας του Καθηγουμένου Εφραίμ παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.
Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη καθώς ο γέροντας Εφραίμ που είναι διασωληνωμένος στην ΜΕΘ πάσχει από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιοπάθεια).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, η φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείται δεν έχει αποτέλεσμα στον οργανισμό του.

Στο πλευρό του βρίσκεται ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, μοναχοί της αδελφότητας ενώ χιλιάδες είναι τα μηνύματα που καταφθάνουν στο Βατοπαίδι από το Οικ . ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, Αρχιεπισκοπές, μητροπόλεις και πιστούς.

Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται το Φανάρι με τους μοναχούς της Μονής στο οποίο υπάγεται “πνευματικά” το Άγιον Όρος, ενώ και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους για να τους ενισχύσει με τα λόγια του.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Βαρθολομαίος: Συνάντηση με τον Μπάιντεν και οι “αλλαγές” στον κόσμο της Ορθοδοξίας

Επίσκεψη στις ΗΠΑ

Close