ΚΡΗΤΗ: Η πρώτη Χοροστασία του Ευγένιου ως Αρχεπίσκοπος

Ανέλαβε και επίσημα τα Αρχιερατικά του καθήκοντα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Β’, μετά την ενθρόνιση του η οποία πραγματοποιήθηκε χθες σε μια λαμπρή και συγκινητική τελετή στον Άγιο Μηνά, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μολονότι, η είσοδος στο ναό και την τελετή ενθρόνισης επετράπη μόνο σε όσους είχαν πρόσκληση, λόγω των μέτρων του κορωνοϊού, πιστοί από όλοι την Κρήτη και διάφορα μέρη της Ελλάδος ταξίδεψαν για να πάρουν την ευχή του και να ζήσουν μαζί του αυτές τις σπουδαίες και ιστορικές στιγμέςΤο ποίμνιο, μέσα σε κλίμα κατάνυξης, προσκύνησε την Τίμια Κάρα, πέριξ της οποίας υπήρχαν νέες και νέοι ενδεδυμένοι με τις κρητικές παραδοσιακές στολές.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Ηρακλείου
Το πρωί της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, ο κ. Ευγένειος συμμετείχε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο το οποίο τελέστηκε στον Άγιο Μηνά δίνοντας την ευκαιρία στους πιστούς που δεν μπόρεσαν να τον δουν από κοντά χθες, να του ευχηθούν σήμερα.

Να σημειωθεί πως, στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν Αρχιερείς του νησιού αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών του εξωτερικού, ενώ την Δευτέρα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου και τρισάγιο στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Ευγενίου του Α΄.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Δείτε ποιο είναι το θαυματουργό βότανο που ανακουφίζει από τους πόνους περιόδου
Δείτε ποιο είναι το θαυματουργό βότανο που ανακουφίζει από τους πόνους περιόδου

Κάθε γυναίκα έχει βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωής της επώδυνες κράμπες και γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η ανακούφιση από...

Close