Κυπριακή ΑΟΖ: Σε απόσταση «αναπνοής» έφθασαν Ελληνικά, Ισραηλινά και Γαλλικά πλοία με τουρκική πυραυλάκατο – Βίντεο

Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Άγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία ανοίγει πλέον πολλά μέτωπα. Ευφράτης, Αιγαίο, Κυπριακή ΑΟΖ, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να φθάσει το παιχνίδι στα άκρα.
Οι μεγάλες δυνάμεις όμως παίρνουν τα μέτρα τους, καθώς δεν επιθυμούν να επιτρέψουν τετελεσμένα στην περιοχή. Η Τουρκία με τον εκφοβισμό των όπλων θέλει να πάρει μερίδιο από την ενέργεια.Αναλυτές σε Ελλάδα, Κύπρο και Δύση έχουν την άποψη πως είτε η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα όπλα της και θα φέρει συναγερμό στην Α. Μεσόγειο, είτε θα συνεχίσει να προκαλεί για να φθάσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να γκριζάρει την περιοχή.
Πάντως η Δύση έχει διαφορετική άποψη και δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια, εξάλλου η άσκηση «NEMESIS 2018» στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα.
Η πρόκληση της Τουρκίας.Υπό το άγρυπνο «βλέμμα” του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου η Πολυεθνική Άσκηση «Νέμεσις 2018”, με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Ιορδανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εκτέλεση σεναρίων σε δύο φάσεις της χθεσινής άσκησης, η πυραυλάκατος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με την επωνυμία «Karayel” εισήλθε στην περιοχή που δέσμευσε με Navtex η Κυπριακή Δημοκρατία και παρέμεινε σε αυτήν για τουλάχιστον μία ώρα.
Στην πρώτη φάση της άσκησης συμμετείχαν ισραηλινά πλωτά μέσα και το περιπολικό της Διοίκησης Ναυτικού «Τσομάκης” . Στην δεύτερη φάση της άσκησης συμμετείχαν γαλλική και ελληνική φρεγάτα και το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «Πλοιάρχος Αντρέας Ιωαννίδης”
 
Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο alphanews.live ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία των πλωτών μέσων που συμμετείχαν στην άσκηση με το πλήρωμα του τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την περιοχή της εκτέλεσης των σεναρίων της «Νέμεσις 2018.”
Στο μεταξύ, το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Fatih” έχει αγκυροβολήσει στην περιοχή του γεωτρητικού στόχου «Αλάνια 1” και βρίσκεται στη διαδικασία σταθεροποίησης για έναρξη της πρώτης γεώτρησης που προγραμματίζει η Άγκυρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας. Συνοδεύεται από δύο υποστηρικτικά πλοία εταιρείας Νορβηγικών συμφερόντων.Την ίδια ώρα, τις παράνομες ερευνητικές του δραστηριότητες συνεχίζει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης το σεισμογραφικό σκάφος της Τουρκίας «Barbaros”.
Το πλοίο συνοδεύει στρατιωτική δύναμη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αποτελούμενη από δύο φρεγάτες και μία κορβέτα, ενώ τις εργασίες του επιτηρεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που έχει επιστρατεύσει τη φρεγάτα «Σαλαμίς.Από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου απέπλευσαν χθες δύο αρματαγωγά πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και μια κορβέτα, τα οποία κατευθύνθηκαν βορειοανατολικά προς την Καρπασία και τον Απόστολο Ανδρέα και εισήλθαν σε διεθνή χωρικά ύδατα.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΏ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε Έλληνες μαθητές: Είστε το μέλλον του ελληνισμού στην Αίγυπτο

Η επίσκεψη του προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής στον χώρο όπου σπουδάζουν οι περίπου 120 περίπου Αιγυπτιώτες μαθητές ξεκίνησε...

Close