Κόκορας παστιτσάδα

Υλικά συνταγής
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1 κόκκορας ή 1 κοτόπουλο
1 πακέτο μακαρόνια Νο3
5-6 κόκκινες ντομάτες
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά πιπέρι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
τυρί τριμμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
2-3 φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι κόλιανδρο
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
λίγο κύμινο
2 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τον κόκκορα (και κότα να είναι το ίδιο κάνει!).
Τον βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα με το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Παράλληλα, καθαρίζουμε και βάζουμε στο τρίφτη τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με τον κόκκορα, προσθέτουμε 1 κουταλιά αλάτι και 1 κουταλιά πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγο να σωταριστούν όλα μαζί.
Προσθέτουμε την κουταλιά ντοματοπελτέ, το βασιλικό, την κανέλα, τον κόλιανδρο, το γαρύφαλλο, το κύμινο, και τη ζάχαρη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό όσο να καλύπτεται ο κόκκορας στην κατσαρόλα.
Αυξάνουμε λίγο θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα. Αν έχετε χύτρα, θα χρειαστεί λιγότερο, αλλά και πάλι αφήστε τον να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια. Χρειαζόμαστε μακαρόνια Νο3. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Αν έχει γίνει ο κόκορας (αυτό φαίνεται από το αν τρυπιέται εύκολα με το πηρούνι) ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κόκκινο κρασί και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ο κόκορας παστιτσάδα είναι έτοιμος. Σερβίρουμε τα μακαρόνια, με μπόλικη σάλτσα και κρέας, καθώς και λίγο τυρί τριμμένο.
Καλή σας όρεξη…
askitikon.eu

80%
Awesome
  • Design

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Εκκλησία της Κρήτης: Όχι στην θρησκευτική ουδετερότητα

Διαφωνεί κάθετα με την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Ελλάδος η Εκκλησία της Κρήτης όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ιερά...

Close