Κόρινθος: Η εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας

Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, του Μητροπολιτικού Οίκου, λειτούργησαν σήμερα Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα μνήμης της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.
Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας έλαβε χώρα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου π. Παναγιώτη Δεδάκη, πατέρα ενός τέκνου, καταγομένου εκ Κιάτου Κορινθίας, από τον Ποιμενάρχη κ. Διονύσιο.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, αρχικά ομίλησε για την «Κυρά των Αθηνών», την Αγία Φιλοθέη, για την «σταυρική» πορεία της και βιωτή της και για το πνευματικό έργο της κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Στην συνέχεια, συνταύτισε τον βίο της Αγίας Φιλοθέης και την πορεία του Έθνους μας και με την «σταυρική» και θυσιαστική πορεία του Ιερέα. Νουθέτησε πνευματικά τον νεοχειροτονηθέντα, ώστε να αναλάβει όσον το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος τα Ιερατικά καθήκοντά του, προτρέποντας τον να τελεί αυτά με φόβο και ζήλο Θεού, εργαζόμενος προς δόξαν Του και σωτηρία των ψυχών των Πιστών, που ο Κύριος, δια του Μητροπολίτου του, του ενεπιστεύθη.

Ο νέος Πρεσβύτερος θα διακονεί στην Ενορία του Αγ. Νικολάου Χαλκείου και θα εξυπηρετεί και την Ενορία Κοιμ. Θεοτόκου Σουληναρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Σε καραντίνα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών

Σε καραντίνα βρίσκεται ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ Συμεών

Close