Λάφυρα του Ερντογάν οι δύο στρατιωτικοί – Δειλή η Ε.Ε

Μάζης

Λάφυρα και όμηροι του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Ανδριανούπολη, δήλωσε ο καθηγητής του τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, που μίλησε στο news.gr.

Τονίζει επίσης πως θα πρέπει η Αθήνα να είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στην γραμμή Θράκη, Αιγαίο, Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς στην Κυπριακή ΑΟΖ υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για κάτι τέτοιο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χρησιμοποιεί τους δύο στρατιωτικούς προκειμένου να αποσπάσει οικονομικά ανταλλάγματα από την ΕΕ, αναφέρει ο καθηγητής, τονίζοντας πως θα θέλει τα χρήματα αυτά όχι για τους πρόσφυγες αλλά για τα ανοιχτά μέτωπα που έχει ή θέλει να ανοίξει.

«Η Τουρκία για να δικαιολογήσει και την φράση που εγώ και και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχουμε αναφέρει κατά καιρούς περί ομηρείας, ζητά τα οικονομικά ανταλλάγματα που θεωρεί προς πρέπει να λάβει από την ΕΕ και τα οποία έχουν να κάνουν με τα πρώτα 3,2 δισ. ευρώ και παζαρεύει την επόμενη δόση των υπολοίπων 3 δισ. ευρώ.

Αυτά όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα δαπανηθούν για το καλός έχει των προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία αλλά ουσιαστικά για την χρηματοδότηση των μετώπων της στην Συρία και στο Ιράκ όπως θέλει να τα ανοίξει πλέον.

Από εκεί και πέρα και οι σημερινές δηλώσεις του κ. Μπαχτσελί, εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, πριν καλά καλά προλάβουν να εδραιωθούν οι ας πούμε «ανεκτές» εντυπώσεις της Βάρνας, μας δείχνουν πως η Τουρκία δεν έχει αλλάξει σε τίποτα το πρόγραμμά της, αλλά δημιουργεί και θα δημιουργεί τετελεσμένα και στο μέλλον, εφόσον βλέπει πως αυτά έχουν απήχηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μία αδύναμη, φοβική, δειλή και εξαιρετικά προσδεδεμένη στο άρμα των μικροσυμφερόντων της Ευρώπη» δηλώνει συγκεκριμένα ο Ιωάννης Μάζης. Και πρόσθεσε ως προς το εάν υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο της απελευθέρωσής τους:

ΠΗΓΗ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Οι πέντε τρόποι της μετανοίας
Για τους Πειρασμούς… Των Αγίων(Γεροντικό)

Έστειλαν λοιπόν και κάλεσαν τον γέροντα. Και ήλθε. Τον χτύπησαν τότε πολύ και ήθελαν να τον διώξουν. Και τους παρακάλεσε,...

Close