Λέσβος: Μεταφέρθηκαν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ 9000 μετανάστες

Ολοκληρώνεται η επιχείρηση της αστυνομίας στο Καρά Τεπέ, με στόχο την μεταφορά, στη νέα δομή της Λέσβου, χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που είχαν μείνει άστεγοι μετά την καταστροφική φωτιά στη Μόρια.

Έως το πρωί του Σαββάτου, στη νέα δομή είχαν εισέλθει 9.000 άτομα που, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχουν ταυτοποιηθεί και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους.

Κατόπιν υγειονομικών ελέγχων, 213 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό και έχουν τεθεί σε απομόνωση, σε ξεχωριστό τμήμα της νέας δομής.

Από το πρωί, δόθηκε στην κυκλοφορία το σύνολο του οδικού δικτύου που η λειτουργία του είχε επηρεασθεί ενώ συνεργεία προβαίνουν σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις δημόσιων και ιδιωτικών χώρων.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει και το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής που παρέμειναν κλειστές από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, μετά την φωτιά για την οποία έχουν συλληφθεί έξι άτομα με καταγωγή το Αφγανιστάν.

Μηταράκης: Προχωρά ομαλά η ολοκλήρωση της εγκατάστασης
Τουλάχιστον 10.000 αιτούντες άσυλο θα βρεθούν σήμερα στη νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας στη Λέσβο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι προχωρά ομαλά η ολοκλήρωση της εγκατάστασης όλων σε αυτή την προσωρινή δομή, ενώ έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες, όπως ο καθαρισμός του δρόμου.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, έχουν μεταφερθεί σε ξεχωριστή δομή καραντίνας, ενώ όσοι εισέρχονται στη νέα δομή έχουν ήδη ελεγχθεί.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα αντιπλημμυρικά στο Μαυροβούνι εν όψει του χειμώνα.

Η Γερμανία δέχεται 1.553 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά
Ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο συμφώνησε, μέσα στην εβδομάδα, στον αριθμό των προσφύγων που θα γίνουν δεκτοί από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ η απόφαση αφορά 408 οικογένειες και συνολικά 1.553 άτομα, τα οποία έχουν ήδη αναγνωρισθεί από τις ελληνικές αρχές ως πρόσωπα που χρήζουν διεθνούς προστασίας.Σε αυτή την προϋπόθεση επέμενε η ελληνική κυβέρνηση, όπως και στο να μη ληφθούν υπόψη μόνο πρόσφυγες από τη Λέσβο, αλλά και από τα υπόλοιπα νησιά που διαθέτουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

p.f

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Tα νέα μέτρα για τα μυστήρια της Εκκλησίας Από την Δευτέρα 21/9

Tα νέα μέτρα για τα μυστήρια της Εκκλησίας Από την Δευτέρα 21/9

Close