Λαγκαδά Ιωάννης: «Η Παναγία μας είναι η ζωή του κάθε ανθρώπου»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου, τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε περί του πανσεβασμίου προσώπου της Παναγίας μας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «στο Πρόσωπο Της συγκεντρώνεται ότι Αγιότερο και ότι Ιερότερο θα μπορούσε να συμβεί στο ανθρώπινο γένος. Η Παναγία μας είναι η Ζωή του κάθε ανθρώπου, είναι η Μητέρα της Καινούργιας Ζωής που έφερε στον κόσμο αυτό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό», ενώ καταλήγοντας ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε καταλλήλως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα το οποίο και προσήλθε για να τιμήσει την σημερινή εορτή.

Το εσπέρας της 25ης Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη εθιμοτυπική επίσκεψη από τον νέο Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Δοχειαρίου Αγίου Όρους, Ιερομόναχο Αμφιλόχιο Δοχειαρίτη, που εξελέγη από την Αδελφότητα σε διαδοχή του μακαριστού Γέροντος Γρηγορίου, με τον οποίο και συζήτησαν θέματα πνευματικού ενδιαφέροντος ανταλλάσσοντας ευχές επί τη ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, ενώ παράλληλα τον συνεχάρη για την επάξια εκλογή του, ευχόμενος του μέσα από την καρδιά του, καλή ευόδωση στην νέα εκκλησιαστική διακονία που αναλαμβάνει, ώστε με την Χάρη, την Σκέπη και την Ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, να συνεχίσει το σημαντικό και πολυεύθυνο έργο που κληρονομεί, και η Ι.Μ. Δοχειαρίου να παραμένει συνεχώς ένας τόπος πνευματικής οάσεως και αναγεννήσεως των Πιστών.

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία βγάζει το Τσεσμέ στο Αιγαίο – Έντονη κινητικότητα – Ο Τραμπ στέλνει στην Άγκυρα τον Μπόλτον

Εξελίξεις έχουμε στα εθνικά μας θέματα, καθώς η αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ προκαλεί προβληματισμό τόσο στην Αθήνα, όσο και στην...

Close