Λειτουργία στον Αγιο Σπυρίδωνα Κερκύρας από τον Επίσκοπο Ναζιανζού

 Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κερκύρας, στο κήρυγμά του ο κ. Θεοδώρητος επεσήμανε τη σπουδαιότητα της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως, για εμάς τους Χριστιανούς.

Ο Κύριος πάνω στο όρος Θαβώρ αποκάλυψε την Θεϊκή Του Δόξα. Κοινωνοί της Αυτής Δόξης έγιναν οι πρόκριτοι εκ των μαθητών Του, αλλά και ο κάθε βαπτισμένος Χριστιανός, διότι λαμβάνει τον φωτισμό της Αγίας Τριάδος και γίνεται τέκνο Φωτός.

Ακόμη ο Θεοφιλέστατος αναφερόμενος στον Άγιο Σπυρίδωνα, υπογράμμισε ότι η Θεία Χάρις είναι παρούσα εις τον κόσμο. Το γεγονός αυτό το μαρτυρά το άφθαρτο Σκήνωμα του Αγίου. Οι πολιορκημένοι κάτοικοι της Κέρκυρας το 1716 προσέτρεξαν στην Χάρη του Αγίου. Εκείνος εισάκουσε τις ολόθερμες ευχές τους και απάλλαξε την νήσο από την επιδρομή των απίστων. Έχει πολλή μεγάλη σημασία ότι ο Στρατάρχης von Schulenburg, ειρήσθω εν παρόδω μη Ορθόδοξος και μη Έλλην, καταγράφει ως αυτόπτης μάρτυρας, στο προσωπικό του ημερολόγιο, την θαυμαστή επέμβαση του Ιερού Σπυρίδωνος.

Κλείνοντας ο κ. Θεοδώρητος αφού ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την πολυπληθή παρουσία στον ναό Ορθοδόξων αδελφών μας από Ρωσία, Ουκρανία και άλλες χώρες, που αποτελεί απτή απόδειξη της ενότητος της Πίστεως και της κοινωνίας του Αγίου Πνεύματος. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτές τις χώρες για 70 χρόνια κυριαρχούσαν τα αθεϊστικά καθεστώτα, όμως Χάριτι Θεού, η αλήθεια στο τέλος θριάμβευσε και οι άνθρωποι λατρεύουν ελεύθερα τον Τριαδικό Θεό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του τον Θεοφιλέστατο, τόνίζοντας ότι ο κ. Θεοδώριτος τιμά πάντοτε με την παρουσία του τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τον Άγιο. Έτσι και σήμερα ήταν εκείνος που τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα και ώρα 6 θα πραγματοποιηθούν τα Μπάσματα του Αγίου, ολοκληρώνοντας έτσι τις τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις.

     

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Εντγκάρ, ο Κλάους κι ο Τζόναθαν
Πως ήταν η Παναγία στην εμφάνιση;

Η Κυρία Θεοτόκος κατά τον έξω χαρακτήρα και ήθος του σώματος ήτο σεμνή και σεβάσμια

Close