Λιτανείες για απαλλαγή από τον κορωνοϊό στην Βουλγαρία

Λιτανείες για τη θεραπεία των ασθενών από κορωνοϊό και οριστική απαλλαγή από τον ιό τελούνται από χθες, 19 Νοεμβρίου 2020, στην Ιερά Μητρόπολη Βιδινίου, με την ευλογία του εντόπιου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δανιήλ.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου, στην πρωτεύουσα της επισκοπής Βιδινίου, χθες, Πέμπτη, στις 11:30 π.μ. τελέστηκε αγιασμός και στις 12 άρχισε η λιτανεία.

Σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, από τις 12:00 πραγματοποιείται λιτανεία στη Μοντάνα. Μετά τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου πραγματοποιήθηκε αγιασμός μπροστά από την εκκλησία και ακολούθησε λιτανεία.

Επίσης, σήμερα στις 16:00 θα γίνει αγιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Μπερκόβιτσα. Στις 16:30, θα πραγματοποιηθεί λιτανεία, που θα ξεκινήσει από την εκκλησία, θα κατευθυνθεί προς το κέντρο της πόλης και θα τελειώσει στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου από τις 17:00 θα εορτάζονται πανηγυρικά τα Εισόδια.

Οι ημερομηνίες για τις λιτανείες στις κεντρικές πόλεις Κούλα, Μπελογκραντσίκ και Λομ θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν.

Οι λιτανείες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλα τα μέτρα κατά της επιδημίας, ενώ η Επισκοπή Βιδινίου καλεί όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να λάβουν μέρος στις λιτανείες.

«Ας προσευχηθούμε επιμελώς στις ημέρες της νηστείας για τον Θεό, να δείξει το μεγάλο έλεος Του σε όλους όσους υποφέρουν, στους θεραπευτές, στους κυβερνήτες και σε όλους όσους εργάζονται στην τρέχουσα κατάσταση που περιπλέκεται από την επιδημία, και να μας δώσει μια επιτυχημένη «απελευθέρωση» από την ασθένεια για το φυσικό και πνευματικό μας όφελος και τη σωτηρία».

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Συναξάρι 21 Νοεμβρίου, Εισόδια της Θεοτόκου
Συναξάρι 21 Νοεμβρίου, Εισόδια της Θεοτόκου

Τα Εισόδια της Θεοτόκου τιμά στις 21 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας.

Close