“Λουκέτο” σε σχολεία και πανεπιστήμια λόγω κορωνοϊού για 14 μέρες

“Λουκέτο” σε σχολεία και πανεπιστήμια λόγω κορωνοϊού.
Το κλείσιμο όλων των σχολείων στην Ελλάδα αλλά και των Πανεπιστημίων ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λόγω του κορονοϊού. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους και για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.
Με άλλα λόγια, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα όπως είχε γράψει αποκλειστικά νωρίτερα το newsit.gr. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Έκτακτο διάγγελμα από τον πρωθυπουργό
Τη λήψη νέων μέτρων ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη, στην προσπάθειά της κυβέρνησης να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού μέσα στην κοινωνία, γεγονός που θα φέρει σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προβεί σε έκτακτο διάγγελμα και τα όσα θα ανακοινώσει αναμένεται να είναι πολύ πιο δραστικά από τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται στη χώρα. Ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι το συνολικό κλείσιμο σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάτι που αυτήν τη στιγμή δεν επιβεβαιώνεται αλλά είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

πηγη

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Μητροπολίτης Φθιώτιδος: H Θεία Κοινωνία δεν είναι η πολυβιταμίνη που θα σε κάνει Σούπερμαν ο Χριστός είναι η Θεία Κοινωνία!

Μετά την απόφαση της ΔΙΣ για την Θεία Κοινωνία σε εποχές...κοροναϊού οι πολέμιοι της πίστης μας ξεσάλωσαν. Κατόπιν πάντως αποφάσεως του Αρχιεπισκόπου...

Close